Suroviny
- bílá cibule 2
- mrkev 2
- celer 1
- kuřecí kosti ((křídlo, stehno, krk apod.)) 1,5 kg
- voda 4 l
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- sůl
Postup
- Připravíme si zeleninu, oloupeme cibuli, celer a oškrábeme mrkev. Zeleninu s kuřecím masem přidáme do vysokého hrnce a zalijeme vodou. Přihodíme cca 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, bobkový list a osolíme.
- Hrnec přiklopíme pokličkou a vše přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 2,5–3 hodiny. Hotový vývar přecedíme přes jemné síto, mrkev a čtvrt celeru rozmačkáme vidličkou na kaši, cibule nakrájíme na čtvrtky a vrátíme do vývaru.
- Maso obereme a taktéž vrátíme do vývaru. Podávat můžeme s nakrájenou pažitkou.
Autor receptu: Klára a Nicolas Gabriel Russo
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!