Suroviny
- baby mozzarella 2 balení
- cherry rajčata 400 g
- bazalka
- Bazalkové pesto
- olivový olej
- balzamikový krém
- meloun Galia 1
- parmská šunka 150 g
- jahody 100 g
- máta několik lístků
- citronová šťáva z 1 citronu
- med 1 PL
Postup
- Na špejle vhodné pro přípravu malých špízů střídavě napícháváme kuličky mozzarelly namočené v bazalkovém pestu a cherry rajčátka, prokládáme lístky bazalky. Vše pokapeme olivovým olejem a krémovým balsamikem.
- Meloun rozpůlíme a odstraníme z něj semínka i slupku. Dužinu nakrájíme na tenké měsíčky. Plátky parmské šunky obalíme měsíčky melounu. Snítku máty opláchneme a necháme okapat.
- Lístečky otrháme a nasekáme najemno. V misce promícháme olivový olej s citronovou šťávou, medem a mátou. Dresink trochu osolíme a opepříme. Přelijeme dresinkem, dozdobíme lístečky máty a podáváme.
Autor receptu: Jan Hnát
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!