Suroviny
- červená řepa 2
- balkánský sýr 200 g
- ovesné vločky 3/4 hrnku
- vejce 1
- bulky na hamburger
- rukola
- čedar plátek
- tymián
- sůl
- pepř
Batátové hranolky
- olej 3 PL
- pepř 1 PL
- sůl 1 PL
- chilli vločky 1/2 ML
- uzená paprika 1/2 ML
- sušený česnek 1/2 ML
- parmazán 3 PL
Dip
- majonéza 2 PL
- zakysaná smetana 3 PL
- sůl
- pepř
Postup
- Nastrouháme řepu (polovina může být na hrubém struhadle), přidáme ovesné vločky a vejce. Celou směs dochutíme tymiánem, osolíme a opepříme a dáme na 30 minut odpočívat do lednice.
- Pak smícháme s nadroleným balkánským sýrem. Z hmoty vytvoříme bochánky a následně tlustší placičky. Vzniklé karbanátky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 10 minut z každé strany.
- Podáváme s rozpečeným burgerem, dipem ze zakysané smetany a majonézy, plátkem čedaru, rukolou a batátovými hranolkami.
Batátové hranolky
- Předehřejeme troubu, nakrájíme brambory na plátky (nemusíme loupat) a smícháme se všemi přísadami kromě sýra.
- Pečeme 25 minut na 220 °C, poté hranolky vyndáme, rychle posypeme sýrem a necháme ještě 2–3 minuty dopéct v troubě. Vyndáme z trouby, podle chuti dosolíme a podáváme.
Autor receptu: Nikola Steppanová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!