Suroviny
- vejce 6
- červená řepa 2
- ocet 1 ML
- citron 1
- majonéza 1 PL
- plnotučná hořčice 1 PL
- jedlé květy
Postup
Jako první si dáme vařit vejce natvrdo. Mezitím si dáme vařit oloupanou červenou řepu, kterou pokrájíme na co nejtenčí plátky. Vejce vaříme 5–7 minut a ihned po uvaření ještě horké oloupeme. Vejce jemně propícháme vidličkou, a přidáme k řepě, spolu s octem a zakápneme trochou citronu. Necháme ještě 10 minut provařit. Poté necháme odležet nejméně 3 hodiny, čím déle tím lépe. Klidně v lednici.
Po odležení vejce rozpůlíme, vydlabeme žloutky, ty si dáme stranou a smícháme se solí, pepřem, majonézou a hořčicí. Touto směsí naplníme vejce a ozdobíme dle fantazie. Podáváme společně s bagetkou opečenou na olivovém oleji.
Autorka receptu: Kristýna Dobešová