Suroviny
Postup
Avokádová pomazánka
Vydlabeme dužinu z avokád, zakápneme limetkou, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepřeme.
Rozmačkáme vidličkou nebo vyšleháme do hladka. Dáme zatím stranou, zakryjeme (ať nezhnědne).
Holandská omáčka
Do kovové misky dáme žloutky, víno a špetku soli. Nad vodní lázní (voda nesmí vřít) šleháme do zhoustnutí.
Po troškách zašleháváme rozpuštěné máslo, až omáčka zhoustne. Na závěr ochutnáme, můžeme zakápnout trochou limetky nebo citronu.
Volská oka
Na pánvi rozehřejeme trochu másla nebo oleje.
Rozklepneme vejce a opatrně je usmažíme tak, aby žloutek zůstal tekutý a bílek pevný. Lehce osolíme a opepřeme.
Servírování
Bagetu nakrájíme na šikmé plátky a opečeme dozlatova. Potřeme avokádovou pomazánkou, položíme volské oko, přelijeme holandskou omáčkou.
Ozdobíme čerstvými bylinkami a posypeme semínky granátového jablka pro svěží chuť a barevný efekt.
Autorka receptu: Viktorie Bartošová