reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Rillettes s rozmarýnem
Spouštím video za 5s.

Rillettes s rozmarýnem

Hodnoceno: 2x
Původ tohoto receptu, jak již název napovídá, je francouzský. A co se pod ním skrývá? Jedná se vlastně o obdobu českého škvařeného sádla s masem, připraveného se špetkou francouzského šarmu.
nad 2 hodiny
10–12 porcí

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Bůček nakrájejte na kostičky o velikosti minimálně 1,5–2 cm, dejte je do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí, podlijte polovinou vína a nechte velmi pomalu pod poklicí vypékat na mírném plameni.
  2. Celá příprava rilettes bude trvat cca 4 hodiny, mezitím se vám vypeče sádlo a maso v něm krásně změkne.
  3. Rillettes občas kontrolujte – maso by se nemělo smažit, spíš mírně vařit v sádle, takže kdykoliv bude příliš nabírat barvu a hrozit připalováním, podlijte ho vínem.
  4. Asi po třech hodinách přípravy přidejte rozmarýn nasekaný na malé kousky. Jídlo je hotové, až je maso krásně měkké. Pomozte mu na konci ještě vidličkou – rozmělněte ho na menší kousky.
  5. Hotové rillettes nalijte do sklenic, kokotek nebo jiných hezkých nádob, kousky masa vyčnívající nad hladinu zatlačte vidličkou a nechte ztuhnout.
  6. Povrch můžete ozdobit pár větvičkami rozmarýnu.

Rillettes s rozmarýnem Foto:

Rillettes s rozmarýnem Foto:

Rillettes s rozmarýnem                                                            Foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu