Suroviny
- vejce 6
- cukr 150 g
- vanilkový cukr
- škrob 2 ML
- ocet 1 PL
- jahody 200 g
- šlehačka 250 ml
- moučkový cukr 2 PL
Postup přípravy
- Rozehřejeme troubu na 160 stupňů. Na plech položíme pečící papír. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něj vešleháme cukr krupici a vanilkový cukr. Na závěr vetřeme škrob, ocet a ještě chvíli šleháme. Těsto rozetřeme rovnoměrně na plech. Pečeme 20 min na 160ºC, po upečení necháme asi 2 minuty vychladnout.
- Ušleháme si šlehačku s moučkovým cukrem. Nakrájíme jahody na drobnější kousky. Upečené těsto zaprášíme moučkovým cukrem, aby nelepilo. Přiklopíme na něj druhý papír a plech a otočíme oba plechy. Necháme těsto 2-3 min zchladnout. Opatrně sloupneme pečící papír ze dna těsta a korpus potřeme šlehačkou.
- Na rovnoměrně rozetřenou šlehačku nasypeme rovnoměrně kousky jahody. Roládu zarolujeme a dáme ztuhnout do lednice.
Autor receptu: Václav Upír Krejčí