Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- rajský protlak 1
- cibule 3
- červená paprika 3 PL
- mletý kmín 1 ML
- majoránka 3 ML
- sůl
- pepř
- chilli
- chléb 2 krajíce
Postup přípravy
- V hrnci osmahneme do zlatova 2 až 3 najemno nakrájené cibule. Na ní na kostky nakrájené maso, 1/2 -1 rajčatový protlak a koření, osolíme a opepříme dle chuti, podlijeme a dusíme, dokud maso není dokonale měkké.
- Měkký chleba zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, lehce vaříme dokud se nerozpustí a tím omáčka zhoustne. V případě strouhaného vysušeného chleba, vaříme chvilku jen do zahuštění.
- Podáváme se všemi druhy příloh a dozdobíme kolečky syrové cibule
Autor receptu: Jaroslava Mikešová