Suroviny
- kuřecí maso 4 kusy
- pomeranč 1 kus
- aji-moto 1 balení
- pepř 1 dávka
- cukr 1 dávka
- škrob 1 dávka
- kuřecí vývar 1 l
- víno 1 kus
- destilát 1 dávka
- sójová omáčka 1 dávka
Postup přípravy
Nakrájené kuřecí kousky naložíme na několik hodin (3-5) do destilátu
Potom alkohol scedíme, maso lehce osušíme, zaprášíme škrobem a blanšírujeme na hodně rozpáleném oleji
Scedíme olej a maso vrátíme zpět na pánev
Přidáme na malinké kousky oloupanou vrchní vrstvu kůry z pomeranče a na zbytkovém tuku chvíli orestujeme
Zalijeme připravenou zálivkou vytvořenou z vývaru, desertního vína, škrobu, tmavé sójové omáčky, glutamanu, špetky soli, cukru a chilli
(Poměry jsou dány praxí a podle chuti
) Necháváme za míchání prohřát až se tekutina odpaří
Necháme zchladnout a vzniklou směs vložíme na 12hodin do lednice
Servírujeme jako studený předkrm
Rada: Pokud se omáčka díky škrobu v lednici zahustí příliš, přidáme před servírováním 2-3 lžíce teplé vody, směs rozmícháme a přebytečnou omáčku scedíme