Suroviny
- Avokádo 2 ks
- kůra a šťáva z 1 limetky
- čerstvý měkký kozí sýr 100 g
- Majonéza 2 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- čerstvý koriandr 3 lžíce
- kuřecí vývar 1/4 hrnku
- želatina v prášku 2 lžičky
- velký vaječný bílek 1 ks
Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:
Postup přípravy
- Dužinu avokád lžící vydlabejte do mísy mixéru. Přidejte limetovou kůru a šťávu, kozí sýr a majonézu. Mixujte do hladké hmoty, ochuťte solí a pepřem a vmíchejte koriandr.
- V malém hrnci ohřejte vývar, vmíchejte želatinu, dokud se nerozpustí. Všlehejte roztok do avokádové směsi.
- V míse vyšlehejte bílek dotuha a pomalu vmíchejte do směsi kovovou lžící.
- Pomazánku rozdělte do čtyř servírovacích misek nebo jedné servírovací mísy, přikryjte fólií a dejte do lednice, aby se chutě spojily. Ozdobte koriandrem a podávejte s toastem nebo chlebem, podle své chuti.