Na lososa
- sůl 1 špetka
Na foccaciu
- olej 5 cl
Postup přípravy
1
Silnější rybí filety omyjeme, osolíme a kůži pokapeme citronem
Maso uprostřed prořízneme
Otvor vymažeme pestem a naplníme mozarellou
Filety opečeme na rozpáleném oleji, pokud se bojíme, že nám vyteče sýr, můžeme před pečením otvor v mase spíchnout párátkem
2
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí na kvásek na focacciu
Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo
Pak z něj vypracujeme dva bochánky, z nichž vytvoříme dvě silnější placky
Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem
Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut na 220-250°
Poté je necháme vychladnout a podáváme k lososu