Suroviny
- žampion 15-20 ks
- šunka 150 g
- eidam 100 g
- pepř 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- petržel 2 kusy
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto
Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout
Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce
2
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut
Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem
Pocukrujeme
3
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému
Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky
Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vařeníPředkrmy:Plněné žampiony sýrem a šunkou, šunkové rolky s křenovou pěnoupostup:Na teplý předkrm si předehřejeme troubu na 180 °C
Okrájíme žampionové nožky a nadrobno nakrájíme, vydlabeme žampionové kloboučky
Dále na malé kousky nakrájíme šunku a tu i s kousky nožiček opražíme na lžíci olivového oleje
Poté naplníme žampionové hlavičky směsí a posypeme sýrem
Zapékáme asi 20 minut
Tvaroh do rolek našleháme, přidáme křen, sůl, pepř a pevně našlehanou smetanu
Plátky šunky naplníme krémem a zavineme
Závitky pokládáme na pečivo a ozdobíme petrželkou