Plněná vepřová panenka
- vepřová panenka 1 kg
- sýr 200 g
- šunka 200 g
Head
- vepřová panenka 1 kg
Plněná vepřová panenka
- koření steakové 1 lžička
Postup přípravy
Vepřové panenky zbavené tuku a blanek nařízneme na plát, naklepeme a z obou stran okořeníme. Maso poklademe plátky šunky a sýra, do středu dáme pokrájenou papriku a zavineme do roládky. Můžeme zpevnit motouzem nebo jehlou. Opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Podlijeme trochou vody a necháme vydusit šťávu. Hotovou panenku krájíme na plátky.
Česnekové brambory Možná je to skvělá příloha, jenže Pavlína ji neohlídala. Pod alobalem se vytvořila téměř nepoživatelná krusta.
Ingredience: 1 kg nových brambor5 stroužků česneku – dle chuti100 g másla1 lžička soli
postup:
Brambory se slupkou omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit – ne zcela doměkka. Pak scedíme, nařízneme a potřeme rozehřátým máslem smíchaným s česnekem. Zabalíme do alobalu a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
Plněná vepřová panenka
Ingredience:
- 1 kg vepřové panenky
- 200 g plátkového sýra
- 200 g šunky
- 1 červená paprika
- 1 lžička steakového koření
- 2 lžíce oleje na smažení