Suroviny
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky
Namočíme na deset minut do vody, aby pustily škrob
Poté osušíme a deset minut orestujeme na olej
Dáme na pekáč – rozložíme, a posypeme čerstvým rozmarýnem z jedné snítky
Pečeme 40 minut na 160 st Do rozpáleného oleje dáme půl čili papričky zbavené jader a pár stroužků česneku
Až česnek zhnědne, dáme vepřové kotletky
Po orestování přidáme rajčata z plechovky pizzaiole – rajčata na čtvrtky
Nelze nahradit protlakem (na vědomí Babicovi!!) Necháme dodusit
Přidáme deci kvalitního bílého vína – do jídla zásadně nedáváme laciné víno, je to mnohem horší než ho vypít, protože by zkazilo celé jídlo
Na talíř pak přidáme brambory