Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Pečené telecí kolínko s gremolatou

Pečené telecí kolínko s gremolatou

Pečené telecí kolínko s gremolatou

  • Zavřít

Pečené telecí kolínko s gremolatou

Moje hodnocení
2x

Telecí maso není v českých domáctnostech na stolech moc často. A je to velká škoda! Zkuste třeba kolínko s gremolatou podle šéfa Zdeňka Pohlreicha.

1 porce
90 minut

Suroviny

  • telecí koleno
  • Olivový olej
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • Cibule
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Česnek
  • Citron
  • Petržel
  • Sůl
  • Pepř

Všechny recepty z 14. dílu s tématem TELECÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Odkaz

Teď vaří šéf!

Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...

Postup přípravy

  1. Telecí koleno osolíme a opepříme ze všech stran. Pro kratší dobu pečení můžeme kolínko na několika místech naříznout. Do pekáče kápneme olivový olej, koleno do něj položíme a přidáme zeleninu – pár větších kousků řapíkatého celeru, mrkev, cibuli, paličku česneku. Ochutíme čerstvými bylinkami (tymián a rozmarýn se hodí vždycky). Pekáč přikryjeme pokličkou, dáme do předehřáté trouby na 140–150 °C a pečeme asi hodinku, podle velikosti kolínka. Pak maso zkontrolujeme, odstraníme pokličku a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.
  2. Po upečení necháme kolínko chvilku odpočívat. Čas využijeme na přípravu gremolaty: do misky nastrouháme citronovou kůru, dva stroužky česneku a nasekáme listovou petrželku. Zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a podáváme k pečenému kolenu se zeleninou.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Zdeněk Pohlreich

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Používejte ocet! Je to skrytý hrdina, který vylepší kulinářské dovednosti

Novinky

Už tento pátek a sobotu zavítá Prima FRESH festival do Pardubic! Nepropásněte svátek skvělého jídla a dobré zábavy

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Novinky

Novinky na trhu: marakujové pivo, limitovaná edice vína nebo meruňkový koktejl

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Máslové prkénko je nový trend, který oživí každý večírek i rande ve dvou

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Jak zpracovat a uchovat šťavnaté jahody? Máme pro vás 3 tipy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Vláda neumí nic než tupé škrty, zlobí se odboráři. Na Fialu a spol. chtějí poslat inspekci práce Po zničení přehrady hrozí odpálení chemičky u Krymu. Votápek popsal, co od Rusů čeká Hysterie u soudu s dezinformátory: Peterková zkolabovala, davy před síní bouřily

prima-zeny

Mám to ráda, neumím přestat. Monika Bagárová vysvětlila, proč stále kojí dceru Největší strachy podle horoskopu: Býci se bojí chaosu, Raci opuštění Tajemný Stanislav Majer je mužem několika tváří: Hraní mě vytáhlo z osobních krizí

prima-zoom

Manévr na Žluté řece zabil 800 000 lidí Zlatá horečka nutila lidi obětovat i svůj život. Podívejte se na nebezpečnou trasu dobrodruhů Křišťálové lebky nemají s Mayi a mimozemšťany nic společného. Vědci odhalili jejich mladost

prima-fresh

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní Používejte ocet! Je to skrytý hrdina, který vylepší kulinářské dovednosti

prima-cool

Zábavné reakce na Apple Vision Pro Nicolas Cage už zase hraje totálního magora. V novém traileru terorizuje všechny kolem sebe 5 nejlepších hororových krimi, které vás pořádně vyděsí

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Muži s vousy jsou lepší partneři, tvrdí studie. Proč se ženám líbí zarostlí chlapi? Zlatan nebyl jen geniálním fotbalistou. Zazářit mohl i v mnohem drsnějším sportu

lajk

Datel si našel dalšího soupeře do Clash of the Stars! Zadluženému youtuberovi se nelíbí rivalovy dluhy Sexy učitelka si založila OnlyFans. Teď flirtuje se svými žáky i jejich tatínky TEST: Optická hádanka, kterou vyluští jen 12 % z vás. Najdete na obrázku 6 rozdílů?

prima-living

Piják lužní se šíří od jihu. Cizokrajné klíště přenáší širokou škálu nemocí 4 recepty z lipového květu: Zkuste med, limonádu, víno anebo lipové bonbony Slunéčko sedmitečné je skvělý pomocník v zahradě. Ochrání květiny i zeleninu

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.