Pečené kuře s nádivkou z fazolí, špenátu a ořechů
Zdroj: profimedia.cz
Pečené kuře s nádivkou z fazolí, špenátu a ořechů
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
44x
Jak vylepšit klasické pečené kuře? Třeba skvělou nádivkou z fazolí, vinné klobásky, ořechů a špenátu. A jako přílohu zkuste pečené batáty, chutnají skvěle.
4 porce
90 minut
Suroviny
kuře
1 ks
Na nádivku
vinná klobása
200 g
čerstvá strouhanka
200 g
vlašské ořechy
50 g
mladé špenátové lístky
100 g
malé bílé fazole
1 plechovka
Cibule
1 ks
Vejce
1 ks
Máslo
30 g
Olivový olej
batáty
4 ks
Postup přípravy
Z klobásky vymačkejte masovou směs a dobře smíchejte se strouhankou, ořechy, špenátem, fazolemi, cibulí a vejcem. Dobře ochuťte a směsí vyplňte dutinu v kuřeti. Kuřeti svažte nohy a dejte ho na pekáč.
Na prsou nařízněte kůži, uvolněte ji a vtlačte pod ni máslo.
Kuře pokapejte olivovým olejem a do kůže vetřete sůl a pepř. Nakrájené sladké brambory přidejte do pekáče a pokapejte je olivovým olejem. Přikryjte alobalem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 20 minut. Potom fólii sundejte a pečte dalších 30–40 minut, dokud nebude kuře propečené.