Suroviny
- kuře 1 ks
Na nádivku
- vinná klobása 200 g
- čerstvá strouhanka 200 g
- vlašské ořechy 50 g
- mladé špenátové lístky 100 g
- malé bílé fazole 1 plechovka
- Cibule 1 ks
- Vejce 1 ks
- Máslo 30 g
- Olivový olej
- batáty 4 ks
Postup přípravy
- Z klobásky vymačkejte masovou směs a dobře smíchejte se strouhankou, ořechy, špenátem, fazolemi, cibulí a vejcem. Dobře ochuťte a směsí vyplňte dutinu v kuřeti. Kuřeti svažte nohy a dejte ho na pekáč.
- Na prsou nařízněte kůži, uvolněte ji a vtlačte pod ni máslo.
- Kuře pokapejte olivovým olejem a do kůže vetřete sůl a pepř. Nakrájené sladké brambory přidejte do pekáče a pokapejte je olivovým olejem. Přikryjte alobalem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 20 minut. Potom fólii sundejte a pečte dalších 30–40 minut, dokud nebude kuře propečené.