Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečená kachní prsa s pomerančovou omáčkou a salátem z červené pšenice

4 porce
do 1,5 hodiny
Pečená kachní prsa s pomerančovou omáčkou a sálátem z červené pšenice
Pečená kachní prsa s pomerančovou omáčkou a sálátem z červené pšenice Autor: Kuchařinka.cz
Kachní prsíčka jsou skvělé maso. Můžete je připravit pěkně do růžova a nakrájet třeba na salát. Nebo je hezky propečte s dokřupava upravenou kůžičkou a připravte k nim lahodnou omáčku.
Reklama

„Všichni foodies mě možná roztrhají na kousky, ale já prostě nemám ráda kachní prsa udělaná jako medium. Miluju, když je pořádně vysuším v troubě, kůžička se vypeče úplně do křupava a maso je propečené skrz naskrz. Je tak propečené, že když ho pak krájím na tenké plátky, které chci vykoupat v pořádně silné omáčce, rozpadají se mi pod rukama. Prsíčka nejsou uvnitř růžová a nejsou ani šťavnatá, ale když je vykoupete v omáčce, nejsou ani suchá. Tohle je rozhodně lahůdka. Jestli vás děsí to ´zrní´, vynechte ho a udělejte prostě jen bramborovou kaši nebo šťouchané brambory, kachní prsa jsou totiž skvělá i s touhle přílohou!“ Petra Novotná – Kuchařinka.cz

Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Nařežte podélně kůži na kachních prsou.
  3. Následně je osolte, okmínujte a opepřete. Dejte do pekáčku nebo zapékací misky a šoupněte do trouby. Asi po 10 minutách, když prsa pustí první tuk, lehce podlijte obyčejnou vodou. (Pokud se chystáte dělat i salát z červené pšenice, odeberte si trochu tuku stranou).
  4. Pečte je asi 30–45 minut. Dokud kůžička na prsou nebude krásně vypečená a zlatá.
  5. Na pánev dejte dvě lžíce třtinového cukru s asi lžící pomerančové šťávy z druhé půlky pomeranče.
  6. Jakmile začne cukr karamelizovat a zhoustne, vymačkejte celý zbytek pomeranče do pánve.
  7. Vyndejte kachní prsa, dejte je stranou z pekáčku a celý výpek přes cedník vlijte do šťávy. Asi 5 minut redukujte.
  8. Kachní prsa mezitím, co se šťáva redukuje, nakrájejte na tenké plátky a dejte do pánve.
  9. Servírujte rozložené na salátu z červené pšenice dozdobené např. polníčkem a pomerančem. 
  10. Salát z červené pšenice: Červenou pšenici propláchněte a dejte ji vařit. Trvá to asi 20–30 minut (začněte tedy, jakmile dáte kachní prsa do trouby).
  11. Než se pšenice uvaří, nakrájejte cibuli na tenká kolečka.
  12. Jakmile ji dovaříte, rozehřejte pánev. Odeberte na ní tuk z trouby, který pustila prsa. Na něj hoďte cibuli, lžičku kmínu a prolisujte česnek. Asi minutu opékejte a přihoďte brusinky. Vymačkejte šťávu z ½ pomeranče a vsypte všechnu pšenici.
  13. Salát dejte do nějaké misky do tepla a připravte si ještě šťávu k prsům.
Reklama

Pečená kachní prsa s pomerančovou omáčkou a sálátem z červené pšenice Foto:

Pečená kachní prsa s pomerančovou omáčkou a salátem z červené pšenice        Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama