Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- máslo (pokojové teploty) 200 g
- cibule (malá, jemně posekaná) 1 ks
- shiitake (drobně pokrájené) 200 g
- pomerančový likér 60 ml
- sůl
- pepř
- badyán 1–2 hvězdičky
- kuřecí vývar 80 ml
- sójová omáčka 1 lžíce
- želatina (prášková) 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Pečlivě očistěte játra, omyjte je studenou vodou a dobře osušte.
- Na pánvi rozehřejte lžíci másla. Opékejte játra, dokud nebudou na povrchu pěkně zlatavá a uvnitř ještě růžová. Raději to udělejte nadvakrát, půjde to líp. Odložte je.
- V pánvi opékejte cibuli 3 minuty do měkka, přisypte houby a smažte ještě 3 minuty. Přidejte játra a likér a smažte ještě minutu. Odstavte.
- Po částech směs rozmixujte dohladka. V mixéru směs dobře spojte se zbylým máslem. Dochuťte solí a pepřem.
- Rozdělte paštiku do několika menších misek nebo ji celou dejte do jedné větší. Ozdobte hvězdičkami badyánu a nechte 30 minut zakrytou fólií chladit v lednici.
- V malém kastrůlku přiveďte k varu sójovou omáčku s vývarem. Odstavte, důkladně vmíchejte želatinu než se rozpustí. Směs opatrně nalijte na paštiku a nechte alespoň 6 hodin chladit.