Postup přípravy 2
- borůvky 150 g
Head
- vanilkový lusk 1 kus
- mascarpone 200 g
- želatina 6 plátků
- cukr 150 g
- borůvky 150 g
- limetka 1 kus
- škrob 1 dávka
Postup přípravy
1
V hrnci zahřejeme smetanu a dáme si pozor na to, aby se nezačala vařit
V ní necháme rozpustit mascarpone, přidáme vanilkový lusk a cukr
Namočíme si želatinu, ze které pak vymačkáme přebytečnou vodu a necháme ji rozpustit ve smetaně
Poté hmotu již jen nalijeme do připravených formiček a dáme na 3 hodiny vychladnout
Podáváme s pikantní ovocnou omáčkou
2
Z limetky a vody si připravíme šťávu, ve které necháme rozvařit borůvky
Tuto šťávu následně ocukrujeme a přihustíme bramborovým nebo kukuřičným škrobem