Postup přípravy
Ušleháme cukr s pěti vejci a přidáme polohrubou mouky
Těsto položíme vymazaný a pomoučený plech
V troubě předehřáté asi na 180 stupňů pečeme asi 15 minut
Po vyjmutí a lehkém vychladnutí poklademe piškot ovocem (broskve a borůvky)
Z litru mléka uvaříme pudink, kterým přelijeme ovoce na piškotu
Na pudink naskládáme sušenky a zalijeme je sirupem rozředěným s vodou (cca 150 ml)
V poslední fázi výtvor přelijeme poslední vrstvou: horkou čokoládou
Necháme zatuhnout
Dezert
Ovocný koláč mamči Jarči
Ingredience:
- 150 g pískového cukru
- 5 vajec
- 250 g polohrubé mouky
- ovoce (broskve a borůvky)
- 1 l mléka
- pudink v prášku
- sušenky (BeBe)
- sirup
- čokoláda na vaření