Suroviny
- polenta 1 ks
- sezamový olej
- kozí sýra 20 dkg
- vlašských ořechů 15 dkg
- bazalka
- hořčice
- ječmenné miso
Postup přípravy
Koupenou polentu nakrájejte na tenké, asi půlcentimetrové plátky
Osmahněte na sezamovém oleji a ozdobte domácím pestem
Pesto připravíte rozmixováním přírodního nebo jemně kořeněného kozího sýra, ke kterému přidáte nasucho opražené vlašské ořechy, špetku oleje, dle chuti feferonku, čerstvou bazalku, sůl, hořčici a ječmenné miso
Namixovanou směsí ozdobte polentu
Na talíři ještě dotvořte lístečkem bazalky, černou olivou či libovolnou zeleninovou oblohou
Předkrm:
Osmažená polenta s domácím pestem
Ingredience:
- 1 ks polenty
- sezamový olej
- 20 dkg kozího sýra
- 15 dkg vlašských ořechů
- bazalka
- hořčice
- ječmenné miso