Na olomoucké broskve
- broskev 7 kusů
Na okurky
- okurka 3 kusy
Na olomoucké broskve
- šunka 100 g
Na okurky
- česnek 4 stroužky
Na olomoucké broskve
- sůl 1 dávka
Na okurky
- černý mletý pepř 1 špetka
- zakysaná smetana 3 lžíce
- zelená nať 1 dávka
- paprika 1 kus
- toust 1 kus
Postup přípravy
Okurky omyjeme a oloupeme tak, aby byly proužkované, a nakrájíme je na válečky 3 až 4 cm dlouhé
Lžičkou vydlabeme střed
V misce rozmícháme sýr, šunku nakrájenou na nudličky, majonézu, smetanu a prolisovaný česnek
Osolíme, opepříme
Směsí naplníme vydlabané okurky, ozdobíme pažitkou nebo paprikou a podáváme s opečeným toustem
Broskve necháme okapat a dvě půlky nakrájíme na malé kostičky
Přidáme drobně nakrájené kuřecí maso nebo šunku, nadrobno nakrájené tvarůžky, vmícháme majolku, osolíme a okořeníme kari
Vzniklou směsí naplníme půlky broskví, vychladíme a podáváme jako předkrm s toustem
Talíře dozdobím podle možnosti salátem nebo listy z čínského zelí