Velikonoční novinky: včelí úlky, velikonoční mlsání, uzené nebo zelená limonáda

I na Velikonoce se hodí znát pár tipů na sladkosti či nápoje. Kromě klasických pokrmů z velikonočního menu se vám totiž budou hodit dobrůtky na koledu, ale také tipy na osvěžení. Tak schválně, vyberete si? :)

Včelí úlky na Velikonoce

Velikonoce jsou za dveřmi a k nim neodmyslitelně patří pletení pomlázky, barvení vajíček a také něco dobrého na zub. Na to myslí kladenská rodinná pekárna KOMPEK. Ta si pro letošní svátky jara připravila novinku v podobě netradičních světlých včelích úlků plněných lahodnou kakaovou náplní, které zaručeně uchvátí nejednoho koledníka. Všichni je sice máme spojené především s Vánocemi, ale tato pekárna se je rozhodla povznést na vyšší úroveň. Včelí úlky vznikly spojením poctivé ruční práce, vymazlené receptury a kvalitních surovin.

Velikonoční mlsání s čokoládami Kinder

Novinka Kinder Mini Eggs vykouzlí úsměv na tváři malým koledníkům a zároveň vám doma v košíčku vytvoří tu pravou velikonoční atmosféru. Sáhnout můžete po malých čokoládových vajíčkách s příchutí lískových oříšků, kakaa nebo mléčné čokolády. Jarní nadílka se zajíčkem a kuřátkem je také ideální pro ty, kdo potřebují mít velikonoční balíček hned po ruce. Uvnitř jsou ukryté bonbony Kinder Schoko-Bons, oblíbená Kinder Chocolate a Kinder Country – spojení mléčné čokolády Kinder a cereálií. Součástí je navíc obálka, do které můžete vložit originální věnování.

Voňavé uzené maso od Uzenin Příbram

Někteří jí říkají hlavička, jiní zase sekanice – řeč je o velikonoční nádivce, která je plná kopřiv a voňavého uzeného. Právě proto si Uzeniny Příbram pro letošní Velikonoce připravily uzené maso od kýty s kostí. Maso je připravováno dle tradiční receptury, nejprve je naloženo na několik dní do soli a poté uzeno na bukovém dřevě. Právě to je zásluhou šťavnaté chuti s jemným kouřovým podtónem. Pokud chcete svou velikonoční nádivku povýšit, vyzkoušejte maso od tradičního výrobce Uzeniny Příbram.

Limetková limonáda ZON

Tradiční rodinná třebíčská firma ZON se na výrobu limonád specializuje již od roku 1879 a využívá k tomu mj. kvalitní vodu z podzemních pramenů Vysočiny, jejíž složení je neměnné už více než 75 let. Osvěžující limetková limonáda potěší všechny milovníky kyselejších a méně obvyklých chutí, je slazena výhradně přírodním cukrem bez umělých sladidel. Vychutnat si ji můžete v tradiční skleněné lahvi, která je s firmou spojena už od roku 1927.

Kromě toho je k dostání v PET lahvi 0,5 l i v sudech, ochutnat tak lze také točenou. Pití zelených nápojů oslavuje příchod jara a díky limetkové limonádě ZON ho nemusíme vítat pouze u půllitru piva.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty