návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Novinky na trhu: portugalské chutě, ovocné osvěžení a sladkosti

Novinky na trhu: portugalský twist, ovocné osvěžení a sladkosti
Autor: TZ Novinky na trhu: portugalský twist, ovocné osvěžení a sladkosti
Dejte si k obědu bagetu plnou chuti z portugalské kuchyně, na svačinku nezapomeňte přikoupit plátky plné ovoce a když vás začne honit mlsná na sladké, máme pro vás řešení. Mrkněte do našich novinek! :)
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Poklady portugalské kuchyně 

Portugalská kuchyně je rozmanitá a nabízí harmonické propojení vlivů mnoha kultur. A právě proto k ní chová velkou náklonnost i šéfkuchař pražské restaurace a tapas baru Oliveira João Baptista, autor nového letního CHEF MENU Bageterie Boulevard. Po celé léto až do konce září se tak bude v bageteriích servírovat tradiční portugalská polévka, chuťově delikátní plody moře či výrazný azorský sýr.

Na portugalské kuchyni je znát vliv Španělska, Jižní Ameriky, severní Afriky, ale také Asie. A samozřejmě se tento chutný multikulturní mix promítl i do nového menu. Najdete v něm známou Caldo Verde, slavnostní polévku, kterou si Portugalci často dopřávají na oslavách i svatbách. Mezi její základní ingredience patří brambory a kapusta a správný šmrnc jí pak dodají křupavé chorizové chipsy. Nechybí ani bagety, připravené z těch nejautentičtějších lokálních surovin z vybrané kuchyně. Bageta Azorská panenka v sobě ukrývá plátky z vepřové panenky zapečené s výrazným azorským sýrem a cibulkou, která je připravena na nezaměnitelném portugalském portském víně.  Druhou bagetou je kuřecí s tapenádou.

Novinky na trhu: portugalský twist, ovocné osvěžení a sladkosti
Autor: TZ Novinky na trhu: portugalský twist, ovocné osvěžení a sladkosti

Ovoce a zelenina z Bílých Karpat, bez přidaných nesmyslů

Ovoce a zeleninu pro své produkty pěstují v Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, sami si ho zpracovávají a vyrábějí z něj mošty, pyré a svačinky, které milují děti i rodiče. To je Ovocňák, značka, kterou založila rodina Kořínkových už v roce 2011 a právě teď vstupuje do své deváté sezony. Všechny produkty Ovocňáku jsou čistě přírodní, šetrně zpracované a bez chemických konzervantů. Poslední roky dokonce pochází velká část ovoce z vlastních sadů, které si rodina Kořínkových vysadila nedaleko své výrobny. Co si nepěstují sami, to odebírají od místních pěstitelů, které osobně znají. V nabídce Ovocňáku najdete tři hlavní produktové řady: ovocné plátky, mošty a pyré.

Novinky na trhu: portugalský twist, ovocné osvěžení a sladkosti
Autor: TZ Novinky na trhu: portugalský twist, ovocné osvěžení a sladkosti

Nové ovocné candies tohoto léta!

Co se vám vybaví, když se řekne léto plné chuti? Sorbety, chlazený meloun, čerstvé jahody, třešně nebo třeba právě utržené maliny? To všechno je symbolem léta a prázdnin. Ale můžeme tu mít ještě jeden! Captain Candy vám v designových obchodech stylizovaných do podoby úžasné pirátské lodi nabízí sudy ovocných candies, které jinde nenajdete. Jsou šťavnaté, bez zbytečných dochucovadel, barviv nebo konzervantů. A když si vyberete právě ovocné, jsou skutečně ovocné. Navíc všechny vyráběné v té nejvyšší, prémiové kvalitě. Příjemně osvěžující umí být kyselé candies: třešinky, ovocné chobotničky, melounové plátky, kouzelné prstýnky nebo třeba jablečné žabičky.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Reklama