reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

4 tipy na nealko nápoje aneb střízlivé únorové popíjení
Autor: TZ 4 tipy na nealko nápoje aneb střízlivé únorové popíjení

4 tipy na nealko nápoje aneb střízlivé únorové popíjení

Nepijete alkohol už nějakou dobu, případně se tentokrát plánujete zapojit do akce Suchej únor? Ani v takový moment si nemusíte odpírat chuť koktejlů a míchaných nápojů. Máme pro vás tip na čtyři skvělé značky, které mají v nabídce alternativy známých alkoholových klasik, ale i své vlastní speciality.
TZ, Tereza Pánková , 28.01.2021

reklama

Alternativní gin

Jednou z novinek na českém trhu je destilovaný nealkoholický alt-gin (alternative-gin) CEDER’S Crisp, který v sobě snoubí jedinečný styl, nedotčenou švédskou vodu a vzácné divoké byliny rostoucí v jihoafrickém pohoří Cederberg. Je určen všem, kteří dbají na zdravý životní styl, nechtějí nebo nemohou pít alkohol anebo jen hledají lehký sofistikovaný nápoj či vhodnou nealkoholickou alternativu ke klasickému ginu s tonikem, aniž by museli slevit z kvality. Navíc je 100% veganský, bezlepkový, bez cukru a v 50 ml se ukrývají pouze 4 kcal.

Tip na long drink Crisp Fizz:

4 cl CEDER’S Crisp

2 cl bezového sirupu

1 cl čerstvé citronové šťávy

15 cl perlivé vody

spirála z citronové kůry

Vyzkoušejte si domácí nealko drink, který zachutná.
Autor: TZ Vyzkoušejte si domácí nealko drink, který zachutná.

Postup: Celou sklenici naplňte ledem, postupně přidejte všechny suroviny a vše promíchejte lžičkou. Nakonec drink ozdobte zakroucenou citronovou kůrou.

Gin CEDER’S je ručně míchán, destilován a lahvován ve Švédsku. CEDER’S Crisp v sobě snoubí směs kořeněného jalovce, svěžího citrusu, uklidňujícího heřmánku a čerstvé okurky. Exotické jihoafrické byliny jsou, stejně jako ty klasické, jednotlivě macerovány, destilovány a poté smíchány s křišťálově čistou švédskou vodou tak, aby vznikla vyvážená a věrná chuť klasického ginu, jen bez alkoholu. Dokonalá synergie a harmonie chutí vám umožní uniknout do jiného světa, navíc s čistou hlavou.

Hořkosladký italský nealko aperitiv

Ať už jste předsevzetí ohledně suchého února vzali za své, nebo si chcete pouze odpočinout od vánočních radovánek, ale nevzdat se svého aperitivo momentu, tedy skleničky kvalitního nápoje při pozdním odpoledni, máme pro vás řešení. Sáhněte po Crodinu, italském klenotu, jenž svou plnou a vyváženou chutí nabídne skvělou alternativu k alkoholickým drinkům.

Legendární, Italy oblíbený nealkoholický nápoj se již od roku 1964 vyrábí ve městě Crodo, v regionu Piedmont, v oblasti Verbano Cusio-Ossola. Receptura je založena na místní pramenité vodě, do které se přimíchávají byliny, koření, dřevo a kořeny z celého světa podle původního tajného receptu. K vynikající chuti přispívá ještě jedna přidaná hodnota – čas. Extrakt je totiž uložen k odpočinku na celých šest měsíců a teprve poté se z něj stává aperitiv.

Crodino, známá nealko klasika.
Autor: TZ Crodino, známá nealko klasika.

  Crodinu dominuje hořkosladká chuť, která se hodí ke všem příležitostem a je ideálním společníkem při aperitivo momentu, ale i perfektní alternativou k letním i horským drinkům. Díky nulovému obsahu alkoholu si můžete tento nápoj vychutnat i samotný, nejlépe pořádně vychlazený. První možností je nalít obsah lahvičky do sklenice naplněné ledem a plátkem pomeranče. Nebo můžete Crodino jednoduše smíchat se sodou a připravit si Crodino Spritz. Podává se ve vinné sklenici opět s ledem a plátkem pomeranče. Vybírat můžete ze dvou druhů – Crodino Biondo a Crodino Rosso.

5 osvědčených rad, jak se připravit na suchý únor

5 osvědčených rad, jak se připravit na suchý únor

Český destilát bez alkoholu

Zajímá vás, co za tímhle spojením stojí? Pak vězte, že je to první nealkoholický destilát vyrobený v České republice podle staročeského receptu. Nápoje, namíchané s touto originální alternativou alkoholických drinků, můžete pít kdykoli a kdekoli, navíc s čistou hlavou! VASSA nahrává i dnešní moderní době, ve které je stále více trendy bavit se, popíjet a přitom nebýt omámení alkoholem. Svým vstupem na trh trochu zamíchala kartami v nealkoholickém segmentu a dává nealko drinkům zcela jiný rozměr.

Nealkoholický destilát VASSA má několik variant. Všechny obsahují do 0,5 % alkoholu (nápoj obsahující do 0,5 % alkoholu je stále považován za nealkoholický) jako pozůstatek destilace a přírodní aroma, které dokreslí pravou chuť destilátu.

Tipy na VASSA drinky

ZERO VODKA je ideální jako základ pro nealko koktejly a longdrinky. Například jen s půlkou limetky a originál Gingersoda namícháte skvělý VASSA Mule. Nebo legendární VASSA Cosmopolitan koktejl s čerstvou limetkovou šťávou, brusinkovým džusem a plátkem limetky.

Znáte nealko drinky Vassa?
Autor: TZ Znáte nealko drinky Vassa?

ZERO RUM je ideální jako základ pro nealko koktejly a longdrinky. Například klasický nealko CUBA LIBRE s kolou a plátkem limetky nebo citronu. Nebo VASSA Dark Mojito koktejl s originál Mojitosoda, lístkem máty a plátkem limetky.

ZERO GIN je ideální jako základ pro nealko koktejly a longdrinky. Například klasický nealko GIN/TONIC s plátkem limetky nebo citronu nebo skvělý VASSA Negroni s italským CrodinoRosso, brusinkovým džusem a plátkem pomeranče.  Celé recepty na nealko koktejly najdete na webu.

Nealko víno bez chemie

Existuje řada příležitostí, při kterých se hodí sklenka dobrého vína, ale ne každý si ji může     dovolit. Nejsou to jen děti, které rodičům závidí dospělácký přípitek, těhotné ženy a ti, kteří dodržují zdravý životní styl. A proto je tu Hrozňáček z dílny českých ovocných vín Rybízák.

Má výbornou sladkokyselou chuť pravého vína a navíc obsahuje minerály, jako jsou křemík, draslík, železo, kyselina askorbová či vinná a vitamíny B, B3 a fosfor. Výroba kvalitního a chutného vína bez alkoholu je ale náročná, proto je nabídka omezená.

Ani značka Rybízák není pozadu.
Autor: TZ Ani značka Rybízák není pozadu.

„Vyrobit alkoholické víno je ale mnohem snazší než nealkoholické. Našeho nealko Hrozňáčka jsme ladili přes rok. Ve vínech většinu problémů řeší alkohol, který tady chybí, a současně jsme do vína nechtěli přidávat zbytečnou chemii. Měli jsme třeba problém s tím, že při otevírání nealko víno bouchalo. Nakonec jsme to vyřešili tak, že do lahví před uzavřením vstříkneme páru. I tak usilovně pracujeme na rozšíření nealkoholického sortimentu a už v tomto roce (2021) uvedeme zajímavé novinky,“ říká zakladatel české značky ovocných vín Rybízák Petr Čerňanský. Zdá se, že brzy se nabídka rozšíří o další ovoce, takže si vyberou i ti, co nejsou příznivci hroznů. 

reklama

reklama

Přečtěte si také