Dezert ii marcipánový řez
- kakao ( - volitelné ) 2 lžíce
Dezert ii marcipánový řez
- ořech 200 g
Suroviny
- rum 1 lžíce
Dezert ii marcipánový řez
- vejce 4 kusy
Postup přípravy
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Pečeme na pečicím papíru asi patnáct minut. Po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Studenou roládu naplníme ušlehanou smetanou a naplníme ovocem. Dozdobíme a podáváme.Dezert II Marcipánový řez
Ingredience: 4 žloutky1 dl vody200 g cukru krupice2 lžíce kakaa nebo čokolády
Krém: 200 g másla200 g moučkového cukru200 g mletých ořechů1 lžíce rumu
postup:
Všechny ingredience šleháme pět minut, pak přidáme decilitr vody, polohrubou mouku a sníh z bílků. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C. Po upečení necháme vychladnout a natřeme krémem. Poté vyválíme plát z marcipánu a rozložíme na krém. Pokapeme čokoládou.
Dezert
Nebe v ústech
Ingredience:
- 5 vajec
- 120 g moučkového cukru
- 90 g polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- 1 smetana ke šlehání
- ovoce dle chuti