2
- bůček 500 g
Postup přípravy
1
Kuřecí prsa si umeleme s polovinou jater
Druhou polovinu jater pokrájíme a orestujeme s pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem
Smícháme s bylinkami a trochou koření na nádivku
Pokud je řídká, můžeme zahustit strouhankou, pokud je hustá, můžeme přidat vejce
Naplníme kachnu a pokud ji předtím i částečně vykostíme, otvor zašijeme
Dáme péct do trouby s novým kořením, kdo chce, může i tradičně pokmínovat
2
Na druhý pekáč dáme bůček, který jsme si pokrájeli na plátky a na ně dáme upéct osolená krůtí stehna, která můžeme rovněž pokrýt plátkem bůčku nebo slaniny, aby nevyschla, nebo potřít kouskem másla
3
K tomuto jídlu podáváme dva druhy příloh
Ke kačeně se hodí dobrý domácí kynutý knedlík, ke krůtě chutná uvařená indiánská rýže a míchaný zeleninový salát