Mixér: dobropečení, tašky plné vitamínů, gastronomické jubileum a limitka

Náš oblíbený článek o novinkách dnes vystřídal Mixér! Máme tu pro vás hned čtyři zajímavosti ze světa gastronomie, které by vás mohly mile překvapit! Ať už je to sladký dezert, který pomáhá dětským onkologickým pacientům, nebo třeba novinka v sortimentu e-shopu, díky které možná budeme plýtvat jídlem zase o něco méně.

Dobropečení s Josefem Maršálkem

V oblíbené pražské restauraci Červený jelen pokračují v konání dobrých skutků. Ke zdejšímu týmu se coby „dobroexternista“ připojila další známá osobnost – cukrář a porotce soutěže „Peče celá země“ Josef Maršálek. Ten spolu s Klárkou Řezníčkovou, pastry chefkou Červeného jelena, vytvořil přímo božský dezert: Manhattan tartaletku, která pohladí nejen na jazyku, ale i na duši. Ukrývá v sobě tonka karamel cheesecake, vanilkový popcorn, chilli oříšky, krém namelaka z ruby čokolády nebo třeba višňový kaviár. Tento výjimečný dezert bude v Červeném jelenovi v prodeji do konce roku. Výtěžek půjde na konto organizace Dortem proti rakovině, která pomáhá dětem s onkologickým onemocněním.

„S organizací Dortem proto rakovině spolupracuji téměř rok. Zaměřuje se a cílí na ty nejmenší a zároveň nejzranitelnější onkologické pacienty, na děti, a jejich rodiny. Dortem skutečně můžeme pomáhat více, než si myslíme. A Manhattan? Je to část města, které nikdy nespí, země, ve které je všechno možné a která světu dala delikatesy v podobě popcornu, cheesecaku a nebo karamelových burských oříšků. A to všechno a mnohem více v naší Manhattan tartaletce najdete,“ říká Josef Maršálek.

Tašky plné ovoce a zeleniny za výhodnou cenu na Rohlíku

Společnost Rohlík představuje novou iniciativu s názvem Zachraňujeme vitamíny. Svým zákazníkům nabídne 4kg tašky plné sezonního ovoce a zeleniny. Zákazníci tak mohou pořídit ovoce a zeleninu za výhodnější cenu s vědomím, že zachránili stále kvalitní potraviny a navíc výrazně ušetřili. Lutfia Volfová, tisková mluvčí k tomu říká: Tento projekt vznikl z vnitřní iniciativy co nejvíce redukovat odepisované zboží. Věříme, že obzvlášť v současné době rostoucích životních nákladů zákazníci ocení možnost nákupu zdravých potravin za výhodnou cenu.“

Jak to funguje

Zákazníci si na Rohlíku do košíku vloží tašku Zachraňme vitamíny. Ta bude vždy obsahovat kombinaci z následující 5 typů produktů: papriky, banány, cukety, rajčata a jablka. Hmotnost dané tašky se bude pohybovat až do 4 kg. Taška Zachraňujeme vitamíny pak zákazníkovi dorazí spolu s ostatním nákupem. Cena tašky je navíc velmi výhodná – za 4 kg ovoce a zeleniny zákazník zaplatí pouze 49,90 Kč.

La Veranda slaví 20 let

Restaurace La Veranda slaví krásných 20 let. Gastronomický věk hodný oslav si žádá zamyšlení a pokoru. La Veranda pohostila již tisíce tuzemských i zahraničních hostů. Všichni mají jedno společné, a to příjemné vzpomínky, které zde prožili a očekávání těch nadcházejících. Pocity mísící historii a budoucnost mají jeden směr, a to vintage. La Veranda dospěla, již si něco prožila, ale její kvalita a preciznost je natolik výjimečná, že svou tvář mění ve vintage a nechává se unášet závanem moderní současnosti.

Jednou z novinek je otevírací doba od pondělí do soboty. Téměř plně týdenní nový ráz nabízí hned několik příležitostí pobýt v restauraci La Veranda. Další novinkou je báječné menu. V kuchyni stojí nový kosmopolitní tým zkušených lidí. Klasika, nadčasovost, která díky kvalitě a exkluzivitě nabírá na hodnotě. To je přesně vintage styl oblíbené restaurace La Veranda. Nikdy to není o jednom člověku. Za úspěšným chodem restaurace stojí četný tým. Hlava a duše je od samého začátku Yurij Kolesnik, který vdechl podniku La Veranda život a neustále přes veškeré překážky je tady pro svůj tým a hosty.

Věnečky Janeček představují sezonní limitku

Cukrář Roman Janeček se ve svém boutique v pražské Pštrossově ulici nadále zaměřuje čistě na věnečky v miniverzi. Kromě čtyř standardních sladkých příchutí nyní přibyla podzimní limitovaná edice v podobě slaného karamelu. Novinka bude dostupná do prosince, kdy ji vystřídá další, již vánoční limitka. Aktuálně jsou k dostání také čtyři stávající příchutě věnečků: máslový, čokoládový, pistáciový, který se stal mezi zákazníky bestsellerem, a citronový. Původně letní limitovaná edice, kterou Roman Janeček na přání hostů v nabídce prozatím ponechal.

Nová limitka je jako stvořená do podzimních plískanic, kdy člověk netouží po ničem jiném než se zachumlat pod deku se sklenkou vína nebo hrnkem čaje a dobrou knihou. Věneček s příchutí slaného karamelu je poslední tečkou pro navození toho správného hygge.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty