Na potření těsta
- česnek 1 dávka
Na těsto
- vejce 1 kus
Na oblohu pizzy
- rajče 1 dávka
Postup přípravy
1. Na těsto si nejprve vytvoříme kvásek. Do hrníčku nalijeme mléko, přidáme kávovou lžičku cukru a ohřejeme, do něj rozdrobíme droždí a necháme kynout. Mezi tím prosejeme mouku, vytvoříme dolík, přidáme špetku soli, vejce, rozpuštěné máslo a nakynutý kvásek. Vymícháme hladké, řidší těsto, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme nakynout.
2. Máme prostor na pyré na potření těsta. Kečup smícháme s utřeným česnekem a oreganem.
3. Vykynuté těsto si vyválíme na třímilimetrovou tloušťku a vykrajovátkem nebo sklenicí tvoříme malé pizzy. Každou potřeme tomatovým základem a poklademe zvolenými ingrediencemi. Sýrem posypeme až těsně před vytažením z trouby, aby se pěkně táhl a zůstal vláčný.