Na dohotovení
- vlašské ořechy 100 g
Krém
- salko 1 dávka
Postup přípravy
1. Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme na vodní lázni. Sundáme z vodní lázně a přidáme vejce, ocet. Dobře promícháme a postupně za stálého míchání přisypáváme prosetou hladkou mouku s jedlou sodou. Vše propracujeme na hladké nelepivé těsto, které rozdělíme na čtyři díly. Každý díl rozválíme na kulatý plát o rozměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi pět minut. Po pečení necháme vychladnout.
2. Máslo vyšleháme se salkem do pěny a nakonec ochutíme rumem. Jednotlivé kulaté pláty okrojíme podle dortové formy, aby byly všechny stejně velké, a slepíme jen na sebe třemi čtvrtinami krému.
3. Celý povrch potřeme zbylým krémem. Odkrojené zbytky korpusu rozdrobíme a smícháme s hrubě nastrouhanými ořechy. Pak jimi celý dort posypeme. Necháme odležet v chladničce do druhého dne.