Ingredience
- voda 1.5 l
- kuřecí skelet 2 ks
- křížová kost ( - volitelné ) 1 ks
- mrkev 2 ks
- petržel 2 ks
- cibule 1 ks
- pepř 8 ks
- nové koření 5 ks
- hřebíček 3 ks
- libeček ks
Knedlíčky
- kuřecí játra 500 g
- petržel
- strouhanka
- vejce 2 ks
- česnek 5 ks
- sůl
Postup přípravy
Do vody si dáme vařit skelety a oháňku, přidáme koření, celou oloupanou cibuli a nať z petržele a vaříme 1,5 až 2 hodiny. Poté scedíme do jiného hrnce a vývar zředíme podle chuti. Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme asi hodinu. Na posledních 10 minut přidáme knedlíčky.
Knedlíčky:
Naškrábeme játra, přidáme ostatní ingredience a tvoříme knedlíčky.
Masový vývar s játrovými knedlíčky
Ingredience:
- asi 1,5 l vody
- 2 kuřecí skelety
- 1 hovězí oháňka nebo křížová kost
- 2 mrkve
- 2 petržele i s natí
- 1 cibule
- 8 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 3 hřebíčky
- libeček
Knedlíčky:
- 500 g kuřecích jater
- petržel
- strouhanka
- 2 vejce
- 5 stroužků česneku
- sůl