Suroviny
- hovězí 200 g
- vepřové kosti 200 g
- kuřecí skelet 1 kus
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- celer 0.5 kus
- pepř 1 špetka
- libeček 3 snítky
- zeleninový bujón 2 kostky
- petrželová nať 1 kus
- celerová nať 1 kus
Postup přípravy
1
Všechny ingredience na polévku vaříme asi hodinu a půl přibližně ve čtyřech litrech vody
Polévku přecedíme a vrátíme do ní jen nakrájenou kořenovou zeleninu
Domácí nudle uvaříme zvlášť a podáváme je na talíři, který zalijeme vývarem
2
Na játrové knedlíčky zesklovatíme na másle cibulku a necháme ji vychladnout
Rozmixujeme játra, přidáme žloutek, cibulku, strouhanku dle potřeby, pepř, sůl a těsto necháme odstát
Knedlíčky zavaříme přes síto na halušky
Do hotové polévky můžeme přidat hrášek, přizdobit vývar zelenou petrželkou, pórkem, pažitkou
Dle možností a chuti strávníků