Suroviny
- vepřové maso 500 g
- zadní hovězí maso 500 g
- kuřecí maso 500 g
- švestková povidla
- brambory 1 kg
- okurka 1 ks
- paprika 2 ks
- rajče 2-3 ks
- čínské zelí 1 ks
- pórek 1 ks
- vývar
- olej
- ocet
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvičce opečeme. Přendáme na pekáč, dochutíme kořením a zalijeme vývarem. Dáme do trouby péci, nebo podusíme v papiňáku. Mezitím si oškrabeme brambory a dáme je uvařit do osolené vody. Zeleninu na salát očistíme a nakrájíme, smícháme v jedné míse a dochutíme zálivkou z oleje, octa, soli. K jídlu podáváme švestkovou omáčku, kterou jsme si uvařili ze švestkových povidel a základu z masa.