Suroviny
- na nudličky maso 500 g
- cibule 1 kus
- ořech hrst N/A
- česnek 4 kus
- škrobová moučka N/A N/A
- hovězí vývar 3 dl
- sójová omáčka N/A N/A
- worchestrová omáčka N/A N/A
- chilli omáčka N/A N/A
- paprika 1 kus
- zázvor 0.5 lžička
- olej N/A N/A
Postup přípravy
Den předem naložíme maso nakrájené na nudličky do škrobu a necháme v lednici
Na pánvi wok rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na půlkolečka
Perforovanou lžící vyjmeme a necháme na talířku
Dále opečeme na plátky pokrájený česnek a rovněž vyjmeme
Pozor, nesmí se připálit, jinak je hořký! Nakonec jemně opečeme buráky a taktéž vyjmeme
Přidáme olej a začneme smažit maso
Na konci restování přidáme papriku nakrájenou na menší plátky a osolíme
Během smažení si připravíme směs na zahuštění z bujonu, 3 lžiček škrobové moučky, zázvoru, malé lžičky sójové omáčky, worcesteru a chilli omáčky
Krátce povaříme
Nakonec do masa vmícháme suroviny, které jsme si předem orestovali, a případně ochutíme sladkou sójovou či ústřicovou omáčkou
Podáváme s rýží
Maso na čínský způsob s ústřicovou omáčkou
Ingredience:
- 500 g masa (kuřecí prsa a krůtí stehenní plátek v poměru 1 : 1)
- 1 velká cibule
- hrst burských oříšků
- 4 stroužky česneku
- škrobová moučka (Solamyl)
- 3 dl hovězího vývaru
- sójová omáčka, případně ústřicová
- worcester
- chilli omáčka
- 1 červená paprika
- ½ lžičky čerstvého zázvoru
- olej