Head
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Head
- králičí stehna 4 kusy
- dijónská hořčice 20 ml
- citronová šťáva 1 dávka
Postup přípravy
- pepř černý mletý 1 špetka
- rozmarýn snítky
- tymián čerstvý snítky
Head
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 80 ml
- slanina 50 g
- bílé víno 150 ml
Postup přípravy
Připravte si:
4 králičí stehna, 50 g slaniny, špetku soli, pár snítek čerstvého rozmarýnu,
na marinádu:
80 ml olivového oleje, čerstvě vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho bio citronu, 20 ml dijonské hořčice, 150 ml bílého vína, špetku čerstvě namletého černého pepře, 2 stroužky česneku, oloupané a utřené, pár snítek čerstvého tymiánu
Pusťte se do toho:
1. Králičí stehna omyjte pod studenou vodou. Osušte je papírovou utěrkou a zbavte blan. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny.
2. Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte ho do pekáčku.
3. Bylinky smíchejte v misce a vzniklou marinádou přelijte králíka.
4. Maso přikryjte mikrotenovu fólií a nechte je odležet v lednici, nejlépe přes noc.
5. Rozpalte gril. Rošt okartáčujte a naolejujte. Nejprve opečte maso ve střední části grilu a poté ho přesuňte blíž ke kraji. Často ho otáčejte kleštěmi a potírejte zbylou marinádou, dokud není propečené. Počítejte tak s 20 minutami grilování.
6. Hotové porce dejte na talíře, osolte je, přikryjte a nechte 5-10 minut stát. Králíka podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.