Suroviny
- rybí filet (asi 200 g každý) 4 ks
Marináda
- olivový olej 250 ml
- citronová šťáva 125 ml
- koriandr (lístky) 250 ml
- česnek (drcené stroužky) 4-6 ks
- paprika 15 ml
- římský kmín (drcený) 10 ml
- červené chilli papričky (zbavená jadýrek) 1 ks
- sůl 1 špetka
Kuskus
- kuskus 2 šálky
- zeleninový vývar 4 šálky
- rajčata 4 ks
- olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Rozmíchejte všechny ingredience marinády a vetřete do rybích filetů . Nechte marinovat pár hodin, nejlépe přes noc v lednici.
- Předehřejte troubu na 230 °C a grilujte ryby do zlatohněda, ale jen tak, aby zůstaly stále šťavnaté.
- Mezitím si připravte kuskus. Vsypte ho do mísy, můžete do něj vmíchat zbytek marinády. Zalijte horkým vývarem, přidejte olivový olej a nechte 10 minut stát, až kuskus nasákne všechnu tekutinu. Načechrejte vidličkou, vmíchejte nadrobno nasekaná rajčata.
- Rybu podávejte na lůžku z kuskusu s rajčaty a vše ozdobte lístky čerstvého koriandru.