Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Marinovaná ryba na kuskusu

4 porce
do 30 minut
Marinovaná ryba na kuskusu
Marinovaná ryba na kuskusu Autor: isifa.com
Na tento recept použijte jakoukoli čerstvou rybu. Filátka do sebe nasáknou výraznou chuť marinády, v které hraje hlavní roli koriandr.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozmíchejte všechny ingredience marinády a vetřete do rybích filetů . Nechte marinovat pár hodin, nejlépe přes noc v lednici.
  2. Předehřejte troubu na 230 °C a grilujte ryby do zlatohněda, ale jen tak, aby zůstaly stále šťavnaté.
  3. Mezitím si připravte kuskus. Vsypte ho do mísy, můžete do něj vmíchat zbytek marinády. Zalijte horkým vývarem, přidejte olivový olej a nechte 10 minut stát, až kuskus nasákne všechnu tekutinu. Načechrejte vidličkou, vmíchejte nadrobno nasekaná rajčata.
  4. Rybu podávejte na lůžku z kuskusu s rajčaty a vše ozdobte lístky čerstvého koriandru.
Reklama

Koriandr Foto: isifa.comKORIANDR V KUCHYNI

° Čerstvé, zelené lístky koriandru nasypte na curry a thajská jídla těsně před podáváním.

° Nahrubo nasekané lístky koriandru použijte do salátů a chilli omáček.

° Vyrobte si voňavý koriandrový olej na osvědčené marinování ryb – stačí rozmixovat hrnek koriandrových lístků a půl hrnku olivového oleje.

° Koriandr je vynikající v kombinaci s vařeným kuřecím masem, česnekem, zázvorem, koriandrovými semínky, kmínem, mátovými lístky, jarní cibulkou a jogurtem, podávaných na salátových listech. Ozdobte sekanými burskými oříšky.

° Celá koriandrová semínka se používají do konzervovaných kořenících směsí, zatímco mletá jsou součástí curry směsi.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama