Dezert:manzanas fritas
- jablko kusy
Postup přípravy
- voda půllitr litr
Polévka:mrkvová polévka s koriandrem a římským kmínem
- brambory kus
Postup přípravy
- brambory kus
Polévka:mrkvová polévka s koriandrem a římským kmínem
- koriandr malá lžička
Postup přípravy
- koriandr malá lžička
Polévka:mrkvová polévka s koriandrem a římským kmínem
Head
- mandlový likér 1 lžíce
Postup přípravy
1
Na olivovém oleji orestovat nakrájenou cibulku, zalít asi půllitrem vody a přivést k varu
Přidat na kostky nakrájenou mrkev (cca 1kg) a jeden větší brambor (pro zahuštění polévky), bujon, malou lžičku mletého sušeného koriandru, sůl, pepř, špetku drceného římského kmínu (pro inovaci možno trochu strouhaného kokosu)
Možno i pár kousků oloupaného jablka
Po změknutí zeleniny (cca 15-20minut) přidat decentně čerstvý koriandr (pozor, aromatický) a rozmixovat
Dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče (nemusí být), možno dle chuti přidat malou lžičku zázvoru
2
Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru, případně lžičkou smetany
Možno posypat opraženými slunečnicovými semínky
Teplota:160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ asijskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření Dezert:Manzanas Fritaspostup:Jablka nastrouháme a mírně vymačkáme šťávu
Posypeme skořicí
Rozdrtíme piškoty, přidáme žloutky, mandle, cukr, strouhanku a amaretto
Promícháme a vytvoříme menší koule, které obalíme ve strouhance
Na talířky rozmažeme asi 2-3 lžíce jogurtu, kraje ozdobíme ovocný, topingem, vychladíme
Koule rychle usmažíme ve fritéze (pár minut) a servírujeme na talířky s jogurtem
Ozdobíme lístky máty