Suroviny
- mořské řasy 5 plátků
- rýže 150 g
- salát 150 g
- křen wasabi 1 dávka
- surimi tyčinky 6 kusů
- okurka 0.5 kusů
- paprika 1 kus
- krevety 12 kusů
- sójová omáčka 1 dávka
- sůl 1 špetka
- ocet 1 lžička
- cukr 1 špetka
Postup přípravy
Rýži uvaříme s troškou soli, cukru a octa doměkka a vychladlou ji pomocí lžíce rozprostřeme na řasu. Po jedné straně ji potřeme wasabi, poté přidáme trochu norského salátu a na něj klademe na proužky papriku, okurku a surimi tyčky a pomocí mřížky zavineme. Pak stačí jen obměňovat suroviny a váleček nakrájíme ostrým nožem na kolečka vysoká asi 1,5 cm.Teplota: 100°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: japonskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30 minutRecipe category: předkrm/ ryby/ vařen
postup:
Rýži uvaříme s troškou soli, cukru a octa doměkka a vychladlou ji pomocí lžíce rozprostřeme na řasu. Po jedné straně ji potřeme wasabi, poté přidáme trochu norského salátu a na něj klademe na proužky papriku, okurku a surimi tyčky a pomocí mřížky zavineme. Pak stačí jen obměňovat suroviny a váleček nakrájíme ostrým nožem na kolečka vysoká asi 1,5 cm.
PředkrmMaki Sushi, Hoso-Maki
Monika není první hostitelkou, která se pustila do sushi. Všechno nevyšlo podle jejích představ, ale naštěstí nenarazila na odpůrce ryb
Předkrm
Maki Sushi, Hoso-Maki
Ingredience:
- 5 plátků mořské řasy na sushi,
- 150 g zlatozrnné rýže,
- 150 g norského salátu,
- křen wasabi na potření,
- 6 kusů tyček surimi
- půlka salátové okurky,
- 1 paprika,
- 12 krevet,
- sojová omáčka na namáčení
- sůl
- ocet
cukr