Kateřina vystudovala gymnázium a Vysokou školu ekonomickou. Studovala také ve Velké Británii. Pracovala převážně v oboru public relations a komunikace. Působila krátce jako ekonomický novinář.
Kateřina Bednářová
Velkou část své pracovní kariéry pracovala v tiskovém oddělení různých firem a jako tisková mluvčí pro RWE a ČSOB. Posledních sedm let se věnuje tvorbě firemních médií, a hlavně psaní o jídle. Pracuje v redakci časopisu Gurmet a na klíč pro klienty vytvořila tři kuchařské knihy – Tvarůžkovou kuchařku, Kuchařku pro naši babičku a Velkou knedlíkovou kuchařku. Nyní pracuje na čtvrté knize. Mluví plynně anglicky, italsky a německy. V minulosti se věnovala také francouzštině, ruštině a latině.
Je vdaná a má dvě děti – syn 13 let a dcera 10 let. Kateřinu jsme oslovili a přijala tuto výzvu jako dobrý nápad a možnost vyzkoušet něco nového. Pokud by vyhrála, tak by peníze využila v oblasti spojené s gastronomií. Chtěla by výhru darovat na obědy pro děti, jejichž rodiny se ocitly v tak tíživé situaci, že si nemohou dovolit platit dětem školní obědy. Tato jídla si vybrala, protože by chtěla ukázat, že zdravé jídlo není nuda. Bylo by podle ní skvělé, kdyby si každý uměl udělat radost tím, že si připraví zdravé, chutné, a zároveň krásné jídlo, které je i dokonale metabolicky vyvážené. Jako zábavu si pro své hosty připraví hru smyslů – poznávání různých surovin pouze podle chuti nebo čichu.
Charakter: Sama o sobě tvrdí, že je komunikativní optimista a cestovatel, který si troufne zkoušet nové věci a ochutnat třeba i smažené červy v Africe.
Zájmy: Jejím velkým koníčkem je její instagramový blog @muj_lehci_zivot. Baví ji jazyky – nyní hlavně italština – a cestování. Má ráda silový trénink a kondiční box.
Vztah k vaření: Díky vaření a domácímu jídlu Kateřina výrazně zhubla. Nyní jí zajímavější a pestřejší škálu věcí než kdy předtím. Ráda vymýšlí recepty na nová a zdravá jídla a baví ji inspirovat ostatní.
Chutě: Miluje krevety na všechny způsoby.
Nesnáší: Při stolování jí vadí ticho. Má ráda, když je jídlo společenská záležitost. Snaží se společně jíst i ve všední dny, protože je to pro ni moment, kdy se lidé sejdou na jednom místě a mohou být spolu. Nemá ráda lesní houby, i když je velmi ráda sbírá.
Motto: V životě se řídí mottem: „Nemusí to vyjít, ale když to nezkusíš, nikdy nebudeš vědět, jak to mohlo dopadnout.“
Očekávání: Ráda se potká se zajímavými lidmi z food prostředí, nahlédne pod pokličku jejich tvorby a získá novou inspiraci.