Dresink
- mandle 100 g
Na ozdobení
- klíčky
Dresink
- olej 2 PL
Dresink
- omáčka 1 PL
- sirup 1/2 ČL
- limetková šťáva
- sůl
Postup přípravy
Mandle dáme namočit den předem. Zalijeme je dostatečným množstvím studené vody a necháme stát nejlépe přes noc. Tuřín nebo bílou ředkev nakrájíme na velmi tenké plátky. V hrnci rozmícháme ocet a čekankový sirup s trochou vody a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme plátky zeleniny. Je potřeba, aby všechny byly víceméně ponořené. Pokud by bylo potřeba, dolijeme vodu. Necháme přejít varem a odstavíme stranou. Všechny suroviny na dresink dáme do mixéru, přilijeme 80 až 100 ml vody a rozmixujeme na hladký krém. Chuť dotáhneme solí a limetkovou šťávou. Plátky zeleniny vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Rozložíme na talíř, pokapeme mandlovým dresinkem a ozdobíme polníčkem a výhonky.