Připravujeme Prostřeno! s moderátory, kteří připraví pochoutky s jazykolamem

Znáte je z rádia, jejich hlasy vás inspirují, baví a denně doprovází. Tři ženy a dva muži srostlí s mikrofonem vám předvedou, co v kuchyni dovedou. A jak se umí otáčet mimo svoji komfortní zónu. Kdo se bude bát, komu to nepůjde a kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou?

Od 27. května se můžete těšit na týden s amatérskými kuchtíky, jejichž hlasy znáte z rádia. Uvidíte, jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu a kdo se nejvíc zapotí u přípravy úkolu týdne, kterým je příprava pochoutky s jazykolamem. Co se na stolech nakonec objeví? Světové recepty, česká klasika nebo zvláštní experimenty?

Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Martin Hájek. Vede turbulentně umělecký život. Nabídku do Prostřeno! přijal, protože by to podle něj mohla být dobrá zábava. Zatím vůbec nepřemýšlel, jak by s výhrou naložil. Během zábavy se bude dabovat. Menu sestavil z jídel, která vždycky rád jedl a nyní je také rád připravuje. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Nevěstin tataráček,
2) kulajda I.,
3) moje panenka,
4) štrúdlík mostecké babičky.

Úterní večer bude patřit Petrovi Říbalovi. Nabídku přijal a bere ji jako velkou výzvu. Moc vařit neumí, ale určitě se chystá zabojovat. Pokud by vyhrál, tak by vzal manželku na dovolenou – a také rodiče, kteří mu půjčili chalupu na vaření. Italskou kuchyni miluje, proto ji vaří. A během zábavy se bude konat kvíz o vaření. Co se na talířích objeví?
1) Salát Buffalo, Caprese špízy, olivy a domácí bagetka s bylinkami,
2) italská tomatová polévka,
3) gnocchi se sýrovo-smetanovou omáčkou,
4) panna cotta s přelivem z čerstvého ovoce.

Středeční hostitelka Eva Čerešňáková má hodně nabitý život. Nyní je na mateřské dovolené, věnuje se moderování a ráda by se pustila do psaní třetí knihy. S manželem Pavlem a devítiměsíční dcerou Aničkou žije v Praze. Rok 2023 pro ni byl intenzivní. Vydala knihu o putování do Santiago de Compostela a v květnu přivedla na svět dceru Annu. Je optimistka a má ráda výzvy. Co připraví svým soupeřům a jak jim bude chutnat? Podávat se bude:
1) Domácí hummus se zeleninovým crudité,
2) domácí drůbeží vývar s babiččinými nudlemi,
3) trhané kančí maso s batátovým pyré,
4) čokoládový fondán s domácí zmrzlinou a malinami.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Aneta Christovová. Není kancelářský typ, dělá hodně z domova a je vytížená dle aktuálních projektů. Momentálně má malou roličku v seriálu ZOO a píše svoji první samostatnou knížku. Hodně se stará o salon, protože partner neumí česky. Má partnera Mauricia – letos oslaví společných čtrnáct let. Mají doma pět fen – tři čivavy, kterým je čtrnáct let, a biewer teriérku a adoptovanou pomeranianku – těm bude pět let. Vzhledem k věku pejsků jsou nyní hodně vázáni na domov a nemohou s partnerem odjet společně. Nabídku přijala, protože je přesvědčená, že její účast v kulinářském pořadu všechny pobaví. Miluje balkánskou kuchyni. Jak bude chutnat její menu? Podávat se bude:
1) Chuťová bomba – sněžanka, kjopolo, ljutenica, pečená čuška,
2) tarator,
3) kjuftetaá la taťka s pečeným bramborem,
4) biskvitena torta od babičky.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Dana Makrlíková. Do Prostřeno! jde proto, že se těší na setkání se svými kolegy. Zatím nepřemýšlela, jak by s výhrou naložila. Toto menu si vybrala, protože bude vařit v Českém ráji, a tak zvolila českou klasiku. Jako zábavu si připravila pro své hosty dekoraci květin. Jejím velkým koníčkem jsou zahrady a domy. Ráda hraje golf, hraje tenis a v zimě jezdí na lyžích. Zajímá ji historie, malování, cestování a ráda hraje na klavír. Není zanícená kuchařka, miluje českou klasiku a v kuchyni ráda experimentuje. Podávat se bude:
1) Vajíčková pomazánka,
2) slepičí vývar,
3) vepřové maso s bramborem a zeleninový salát,
4) jablečný dort.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Kdo má podle vás nejlákavější menu?

Tento týden v Prostřeno! uvidíte partu ze Zlínského kraje:

Inspirace pro vaše grilování. Stáhněte si svoji aplikaci Česko na grilu na Google Play nebo v Apple Store.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty