reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Italská tomatová polévka
Autor: Denis Henry foodblog Italská tomatová polévka

Italská tomatová polévka

Hodnoceno: 11x
Rajskou polévkou potěšíte dospělé i děti. Základní verzi lze doplnit ledasčím. Skvělé jsou například opečené krutony a trochu crème frâiche, ale lze použít jakoukoliv zeleninu, kousky ryby, drobné těstoviny, mozzarellu nebo maso. Polévku lze podávat také studenou.
do 30 minut
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a po chvilce přidejte ještě klíčku zbavený nasekaný česnek.
  2. K základu přidejte nakrájená rajčata a opět restujte, aby se z nich vypařila přebytečná voda, vše osolte a opepřete.
  3. Základ zasypejte 2 lžícemi cukru a naposledy nechte restovat, až cukr lehce zkaramelizuje.
  4. Zalijte rajčatovou passatou a vývarem, přiveďte k varu a nechte 10 minut vařit.
  5. Vše dohladka rozmixujte ponorným mixérem.
  6. Nakonec do polévky vlijte smetanu, přidejte překrájenou čerstvou bazalku, lžíci krémového balzamika a případně dochuťte špetkou soli a cukru.

NĚKOLIK TIPŮ, S ČÍM POLÉVKU PODÁVAT:

1. Opečené krutony z bílého chleba a parmazán.

2. Na kousky nakrájená mozarella, čerstvá bazalka a smetana.

3. Natenko nakrájené prosciutto.

4. Kousky čerstvé ryby, případně mořské plody.

5. Špenát, grilované papriky, cuketa, lilky.

6. Uvařené drobné těstoviny.

Italská tomatová polévka  Foto: Italská tomatová polévka; foto: Denis Henry foodblog

Denis Henry foodblog Foto:

Denis Henry aneb Kulinární cesta za velkým snem

Denis Henry je foodbloger, který píše a provozuje Ondřej Mikoláš, jehož snem je vydat vlastní kuchařku. I to je jeden z důvodů, proč také vznikl tento blog.

Na blogu DenisHenry.cz se snaží dělat recepty tak, jak si myslí, že by mohly být nejlepší, a zároveň se snaží zachovat jejich originalitu. Líbí se mu jídla s příběhem, čehož si můžete všimnout i v některých receptech, jako je například Milánské rizoto, Caesar salát nebo Tarte Tatin.

reklama

reklama