Suroviny
- cibule (velká) 1 ks
- rajčata (velké kusy) 2 ks
- česnek 1 malý stroužek
- cukr krupice 2 lžíce
- balzamikový krém 1 lžíce
- rajčata (pasírovaná (rajčatová passata)) 1 litr
- drůbeží vývar 300 ml
- smetana 300 ml
- bazalka (nasekaná) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a po chvilce přidejte ještě klíčku zbavený nasekaný česnek.
- K základu přidejte nakrájená rajčata a opět restujte, aby se z nich vypařila přebytečná voda, vše osolte a opepřete.
- Základ zasypejte dvěma lžícemi cukru a naposledy nechte restovat, až cukr lehce zkaramelizuje.
- Zalijte rajčatovou passatou a vývarem, přiveďte k varu a nechte 10 minut vařit.
- Vše dohladka rozmixujte ponorným mixérem.
- Nakonec do polévky vlijte smetanu, přidejte překrájenou čerstvou bazalku, lžíci krémového balzamika a případně dochuťte špetkou soli a cukru.
NÁŠ TIP: Výtečné recepty na oblíbenou rajčatovou polévku
Vyzkoušejte také rajčatovou polévku s květákem a brokolicí podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rajčatová polévka s pečeným květákem a brokolicí