Nenechte si ujít Coctail Festival v pražském Buddha Baru. Až do neděle 28. 2. 2016 mají návštěvníci možnost obdivovat barmanské umění Pařížana Matthiase Girouda.
Ochutnejte originální koktejly od barmanského mága!
Coctail Festival v Buddha baru Zdroj: archiv Buddha Bar
Každý večer Matthias představuje nové koktejly, které si připravil speciálně pro Prahu – s vlastní recepturou a se speciálním způsobem podávání.
V nabídce jsou například tyto drinky:
• Fashion Fresh (no alcoholic) z kategorie Fashion nature by Buddha bar na bázi čerstvých džusů z jablka, řepy, manga a rebarborové marmelády s kapkou yuzu (japonský citrus) a zázvoru.
• Purple Mount na bázi vodky infuzované bylinkou damiana z Jižní Ameriky, která je proslulá svojí afrodiziakální sílou, džusem z červeného ovoce (malina, jahoda, rybíz apod.) a zakončený pěnou z růží a červené řepy.
• Fly And Sweet je z kategorie Smoke in the Wood by Buddha bar, ve které se drinky různě zakuřují. Tento koktejl je z japonské whisky, Umeshu (japonské švestkové víno) a červeného vermutu a je zakouřený dřevem z třešně.
• Street White Angel byl vybrán z kategorie Street Art Collection – 20 years anniversary by Buddha bar, ve které jsou zařazeny nejlepší koktejly k 20. výročí Buddha baru. Street White Angel je na bázi rumu infuzovaného levandulovým esenciálním olejem a mixu džusů z brusinek, maracuji, limetky a malin se sirupem z ibišku a zázvoru.
O KARIÉŘE MATTHIASE GIROUDA
• K míchaným nápojům měl Matthias blízko od dětství. Vyrůstal na Guadeloupe, francouzském ostrově v Karibiku, jeho otec byl barman a matka pracovala pro síť luxusních francouzských rezortů Club Med. Do mixologie se zamiloval během dospívání, na cestách měl možnost ochutnávat nové chutě a kombinace.
• V 18 letech získal barmanský diplom a v roce 1997 strávil závěrečnou stáž u Barfly, prvního konceptu restaurací George V Eatertainment, založenou Raymondem Visanem, který revolucionalizoval Restaurant & Bar byznys v Paříži.
• Ve skupině už navždy zůstal a brzy byl jmenován šéfem barmanů všech jejich francouzských poboček: Bound, Buddha‐Bar, Barrio Latino a Barloc.
• Díky neustálému hledání nových vjemů rostl Matthiasův úspěch spolu se skupinou, a tak se stal šéfem všech barů Bar & Restaurant konceptů po celém světě se stálým působením v Buddha-Bar Paris.
• Jeho know-how a zvědavost mu umožňují vytvářet a přizpůsobovat koktejly na míru. Výsledkem jsou unikátní signature drinky pro každé místo, které navštíví.
Buddha Bar Restaurant, Jakubská 8, Praha 1; www.buddha-bar.cz
Připravila Klára Michalová