Nenechte si ujít Coctail Festival v pražském Buddha Baru. Až do neděle 28. 2. 2016 mají návštěvníci možnost obdivovat barmanské umění Pařížana Matthiase Girouda.
Ochutnejte originální koktejly od barmanského mága!
Každý večer Matthias představuje nové koktejly, které si připravil speciálně pro Prahu – s vlastní recepturou a se speciálním způsobem podávání.
V nabídce jsou například tyto drinky:
• Fashion Fresh (no alcoholic) z kategorie Fashion nature by Buddha bar na bázi čerstvých džusů z jablka, řepy, manga a rebarborové marmelády s kapkou yuzu (japonský citrus) a zázvoru.
• Purple Mount na bázi vodky infuzované bylinkou damiana z Jižní Ameriky, která je proslulá svojí afrodiziakální sílou, džusem z červeného ovoce (malina, jahoda, rybíz apod.) a zakončený pěnou z růží a červené řepy.
• Fly And Sweet je z kategorie Smoke in the Wood by Buddha bar, ve které se drinky různě zakuřují. Tento koktejl je z japonské whisky, Umeshu (japonské švestkové víno) a červeného vermutu a je zakouřený dřevem z třešně.
• Street White Angel byl vybrán z kategorie Street Art Collection – 20 years anniversary by Buddha bar, ve které jsou zařazeny nejlepší koktejly k 20. výročí Buddha baru. Street White Angel je na bázi rumu infuzovaného levandulovým esenciálním olejem a mixu džusů z brusinek, maracuji, limetky a malin se sirupem z ibišku a zázvoru.
O KARIÉŘE MATTHIASE GIROUDA
• K míchaným nápojům měl Matthias blízko od dětství. Vyrůstal na Guadeloupe, francouzském ostrově v Karibiku, jeho otec byl barman a matka pracovala pro síť luxusních francouzských rezortů Club Med. Do mixologie se zamiloval během dospívání, na cestách měl možnost ochutnávat nové chutě a kombinace.
• V 18 letech získal barmanský diplom a v roce 1997 strávil závěrečnou stáž u Barfly, prvního konceptu restaurací George V Eatertainment, založenou Raymondem Visanem, který revolucionalizoval Restaurant & Bar byznys v Paříži.
• Ve skupině už navždy zůstal a brzy byl jmenován šéfem barmanů všech jejich francouzských poboček: Bound, Buddha‐Bar, Barrio Latino a Barloc.
• Díky neustálému hledání nových vjemů rostl Matthiasův úspěch spolu se skupinou, a tak se stal šéfem všech barů Bar & Restaurant konceptů po celém světě se stálým působením v Buddha-Bar Paris.
• Jeho know-how a zvědavost mu umožňují vytvářet a přizpůsobovat koktejly na míru. Výsledkem jsou unikátní signature drinky pro každé místo, které navštíví.
Buddha Bar Restaurant, Jakubská 8, Praha 1; www.buddha-bar.cz
Připravila Klára Michalová