Další novinky z gastrotrhu roku 2020 jsou tu! Jsou plné zobání, které si rozhodně nesmíte nechat ujít. Kupte si do zásoby poctivé krekry, vajíčka na cestu nebo kvalitní polevu.
Novinky na trhu: sladké, křupavé i slané
Zdravá alternativa pro milovníky pizzy? Vyzkoušejte krekry s pizzovou příchutí
Pizza, jídlo, které zaručeně potěší děti i dospělé. Není však úplně vhodné si ji dopřávat příliš často. Milovníci pizzy však nemusí smutnit, protože rodinná pekárna KOMPEK přichází s novinkou v podobě Vícezrnných bílkovinných krekrů Pizza. Své již zavedené a zákazníky oblíbené krekry obohatila o chuť rajčat, česneku, oregana a bazalky. Tato pizzová novinka byla navíc oceněna značkou Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2019.
Krekry, které naopak neobsahují palmový olej, jsou výborné na dopolední nebo odpolední svačinu, případně jako občerstvení na večer místo klasických smažených chipsů.
Zrcadlová poleva se zlatem v prášku
Sníte o perfektním dortu a zákuscích, které budou všichni obdivovat už na první pohled? Vyzkoušejte zrcadlovou polevu. Oblíbili si ji cukráři po celém světě. Maximálně fascinujícího efektu dosáhnete se zlatou edicí s přimíchaným zlatým prachem.
Jak na přípravu?
Na 1000 g směsi použijte 400–550 g vody. Za stálého míchání zahřejte na cca 85 °C, poté za občasného míchání zchlaďte na aplikační teplotu 34–23 °C (dle velikosti výrobku a jeho promražení). Polevu při 34 °C rozmixujte tyčovým mixérem. Při jeho vkládání si dejte pozor, aby u nože nevznikla vzduchová bublina. Aplikační teplota čerstvě uvařené polevy může být až 23 °C, doporučujeme sledovat její konzistenci.
Vejce v aspiku vás vrátí do dětství
Tradiční výrobek studené kuchyně pro milovníky svačinek. Váhalovo vejce v aspiku je lahůdkářská klasika, která vás přenese zpět do dětství. V minulých letech bylo velmi oblíbené díky své schopnosti zasytit i při fyzicky náročné práci. Díky praktickému obalu si ho navíc vezmete všude s sebou, ať jedete na čundr do lesů, nebo jen z domova do práce.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima