Novinky na trhu: kečupové speciality, italské vaření nebo zeleninová kaše

Dnešní produktové novinky se nesou v duchu kečupů, omáček a italských těstovin. Na závěr vás ale čeká i jeden nevšední tip, a to na zeleninovou kaši. Že jste o takové ještě neslyšeli? Pak se máte na co těšit!

Kečupové novinky od Spaku

Kečup je na našich jídelních stolech jako doma. Není ale ketchup jako Ketchup. Spak Bio Master Ketchup navazuje na oblíbené Spak Master Ketchupy, ale tentokrát přináší jejich kvalitu a plnou chuť v bio verzi. Obsahuje vysoký podíl italských rajčat zrajících na jižním slunci, která dodávají tomuto ketchupu typickou výraznou chuť. Všechny suroviny jsou z produkce ekologického zemědělství a výrobek neobsahuje žádné konzervanty, škrob nebo jiné přídavné látky.

Spak Ajvar Ketchup je další z letošních novinek v portfoliu. Jedná se o dokonalou harmonizaci chutí dosaženou vyváženou kombinací ajvaru a kečupu. Ajvar je autentický dle původního balkánského receptu. Vyrábí se z paprik, případně paprik a lilku, Spak Ajvar Ketchup je navíc zjemněn kvalitním kečupem. Výsledkem je ideální doplněk ke grilování, který skvěle poslouží i jako dip.

Panzani a jejich nové těstoviny a omáčky

Panzani přichází na trh s novou prémiovou řadou těstovin Selezione di Chef. Unikátní know-how a domácí výrobní postup zaručují nadýchanější a vláčnější těstoviny, které chutí a vlastnostmi mohou směle konkurovat čerstvým těstovinám. Panzani zároveň rozšiřuje řadu omáček na těstoviny s rajčatovým základem o další tři varianty.

„Inspirací pro novou řadu těstovin Selezione di Chef byl italský venkov a jeho osvědčená řemeslná výroba těstovin. Díky domácímu výrobnímu postupu, který zahrnuje hnětení těsta, jeho zrání a odležení jsme získali těstoviny s vlastnostmi čerstvých těstovin,“ vysvětluje Ivana Zajícová, marketing manager značky Panzani a doplňuje: „Receptura těchto semolinových těstovin navíc obsahuje čerstvá vejce, která jim propůjčují vláčnost a charakteristickou chuť, jsou pevné na skus a zároveň se rozplývají přímo na jazyku.“ Nová řada těstovin Selezione di Chef je k dispozici ve variantách Collerette, Farfalle a Tagliatelle.

Kromě prémiových těstovin na spotřebitele čekají i novinky z oblasti omáček Panzani, které rozšiřují současnou řadu rajčatových omáček. Milovníci hub jistě ocení Houbovou omáčku, připravenou ze žampionů a hříbků, pečlivě vybraných a uvařených v rajčatové omáčce. Další novinkou je omáčka Lilek & Ricotta a trojici novinek doplňuje varianta Cuketa & kozí sýr. I tyto dvě omáčky mají rajčatový základ, doplněný o grilovaný lilek či cuketu a další kvalitní ingredience dle konkrétní varianty.

První zeleninová kaše Mixit

Kaše ovesná, kaše rýžová, kaše zeleninová… Žádná chyba, ale aktuální nabídka kaší z mixážních pultů Mixitu. Za recepturou té nejnovější, zeleninové, tentokrát nestojí samotní Mixiťáci, ale pomáhal jim lezec Adam Ondra, který si ji namixoval podle vlastní chuti a potřeb. A všem zákazníkům vzkazuje, že se nová kaše jen tak nepřejí. Ať už ji zhltnete jako rychlou svačinu, nebo si ji třeba s tofu či čerstvým sýrem vychutnáte jako vydatný oběd. Kaše samotná je plná bílkovin, superpotravin a spousty lyofilizované (mrazem sušené) zeleniny, semínek, bylinek a koření.

Český lezec Adam Ondra s Mixitem už v minulosti spolupracoval například na proteinové kaši bez lepku. Tentokrát je však kaše originální svým luštěnino-zeleninovým základem, minimálním obsahem cukru a použitím superpotravin. Její složení z největší části představuje quinoa, cizrna a dýňová semínka – jedná se tedy o první zeleninovou kaši od Mixitu, která je plná bílkovin, ale přitom bez živočišné bílkoviny a laktózy. Je tak vhodná pro vegany a také pro všechny, kteří se vyhýbají lepku. Lepšího parťáka, který vás podpoří při sportovním výkonu, si nelze představit. Za to ručí právě Adam Ondra, který ji s Mixitem ladil skoro rok a finální produkt sám rád volí jako oběd či snídani.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty