Novinky na trhu: kávový cukr, překapávač kávy nebo kozí „parmazán“

Dnešní novinky vám přinášejí tři zajímavé tipy, které jsou zároveň i vcelku specifické. První dva jsou perfektní pro milovníky kávové chuti a vůně. Ten poslední je zase jako stvořený pro fanoušky sýrů, nicméně ne jen tak ledajakých. Konkrétně z kozího mléka. Čtěte dál a nechte se inspirovat! :)

Kafánek

Už jste o něm slyšeli? Kafánek je kávový cukr z prvotřídního espressa a kvalitního třtinového cukru. Patentovaný výrobek, který je jedinečný svého druhu v celé EU. Poslouží jako dochucovadlo k dezertům, na vaření, pečení, do nápojů nebo jen tak na lžičku. Původní myšlenka pochází z Itálie, kde místní pijí ristretto se lžičkou třtinového cukru. Nyní je k dostání ve třech příchutích – natural, chilli a wild orange.

Kávovar na filtrovanou kávu

U kávy ještě zůstaneme. Máme tu kávovar na překapávanou kávu Catler CM 4012, který je vybaven inteligentním systémem s velmi přesnou zabudovanou váhou s funkcí dovažování, čímž zaručí, aby bylo množství namleté kávy vždy v ideálním poměru s vodou. Intenzitu kávy můžete přenechat automatické funkci anebo zvolíte manuální nastavení – v tomto režimu upravujete teplotu vody od 80 do 98 °C (čím vyšší teplota, tím vyšší obsah kofeinu v kávě) a také intenzitu kávy (volba poměru kávy a vody 1 : 10 až 1 : 20).

Kávovar je vybaven nerezovým držákem pro filtr kávy, LED displejem a otočným ovládacím knoflíkem. Luxusní karafa z vysoce kvalitního skla pojme až 1 litr kávy. Vybrat si můžete dále automatický program, funkci ohřátí vody na 100 °C, funkci odvápnění i automatické přepnutí do úsporného režimu. Odloženým startem si připravíte kávu na vámi zvolený čas.

Kozí „parmazán“

Přírodní, plnotučný, extra tvrdý a zrající sýr. Na tuhle chvíli se v Bon Lait dlouho těšili, hledali totiž ten správný typ sýra, ve kterém jejich mléko ideálně vynikne. Jejich kozí „parmazán“ je vynikající a krásně okoření chuť každého jídla. Mimo to je ale skvělý i jen tak, třeba ke sklence dobrého vína.

Dle tradiční receptury zraje přírodním způsobem na dřevěných policích. Vyroben je z prémiového francouzského kozího mléka a zraje minimálně 6 měsíců. Obsah tuku v sušině je min. 45 % hmotnosti. Až si tedy příště budete kupovat zásoby na doma, určitě sáhněte po této nevšední specialitě.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů