Dnešní novinky vám přinášejí tři zajímavé tipy, které jsou zároveň i vcelku specifické. První dva jsou perfektní pro milovníky kávové chuti a vůně. Ten poslední je zase jako stvořený pro fanoušky sýrů, nicméně ne jen tak ledajakých. Konkrétně z kozího mléka. Čtěte dál a nechte se inspirovat! :)
Novinky na trhu: kávový cukr, překapávač kávy nebo kozí „parmazán“
Kafánek
Už jste o něm slyšeli? Kafánek je kávový cukr z prvotřídního espressa a kvalitního třtinového cukru. Patentovaný výrobek, který je jedinečný svého druhu v celé EU. Poslouží jako dochucovadlo k dezertům, na vaření, pečení, do nápojů nebo jen tak na lžičku. Původní myšlenka pochází z Itálie, kde místní pijí ristretto se lžičkou třtinového cukru. Nyní je k dostání ve třech příchutích – natural, chilli a wild orange.
Kávovar na filtrovanou kávu
U kávy ještě zůstaneme. Máme tu kávovar na překapávanou kávu Catler CM 4012, který je vybaven inteligentním systémem s velmi přesnou zabudovanou váhou s funkcí dovažování, čímž zaručí, aby bylo množství namleté kávy vždy v ideálním poměru s vodou. Intenzitu kávy můžete přenechat automatické funkci anebo zvolíte manuální nastavení – v tomto režimu upravujete teplotu vody od 80 do 98 °C (čím vyšší teplota, tím vyšší obsah kofeinu v kávě) a také intenzitu kávy (volba poměru kávy a vody 1 : 10 až 1 : 20).
Novinky na trhu: kávový cukr, překapávač kávy nebo kozí parmezán 2 Zdroj: TZ
Kávovar je vybaven nerezovým držákem pro filtr kávy, LED displejem a otočným ovládacím knoflíkem. Luxusní karafa z vysoce kvalitního skla pojme až 1 litr kávy. Vybrat si můžete dále automatický program, funkci ohřátí vody na 100 °C, funkci odvápnění i automatické přepnutí do úsporného režimu. Odloženým startem si připravíte kávu na vámi zvolený čas.
Kozí „parmazán“
Přírodní, plnotučný, extra tvrdý a zrající sýr. Na tuhle chvíli se v Bon Lait dlouho těšili, hledali totiž ten správný typ sýra, ve kterém jejich mléko ideálně vynikne. Jejich kozí „parmazán“ je vynikající a krásně okoření chuť každého jídla. Mimo to je ale skvělý i jen tak, třeba ke sklence dobrého vína.
Novinky na trhu: kávový cukr, překapávač kávy nebo kozí parmezán 3 Zdroj: TZ
Dle tradiční receptury zraje přírodním způsobem na dřevěných policích. Vyroben je z prémiového francouzského kozího mléka a zraje minimálně 6 měsíců. Obsah tuku v sušině je min. 45 % hmotnosti. Až si tedy příště budete kupovat zásoby na doma, určitě sáhněte po této nevšední specialitě.
redaktorka FTV Prima