Nejzajímavější gastro počiny roku 2018 vol. 2

Už u prvního výběrového článku bylo jasné, že jeden to opravdu nebude. :) Máme tu pro vás druhý díl našich tipů na zajímavé podniky, které nás baví! :)

The Bistro

Na Vinohradech v ulici Londýnská najdete od roku 2018 bistro s velkým B, které se specializuje na tapas. The Bistro otevřel známý šéfkuchař Radek David, kterého jistě znáte díky proslaveným restauracím La Veranda a Babiččina zahrada. Aktuálně tu například pořádají takzvané bláznivé pondělky, které budou zasvěcené světovým gastronomickým legendám – třeba čínským knedlíčkům dim sum či tatarákům.

Benjamin

Znáte restauraci Benjamin? Za tímto konceptem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, kuchař a majitel Café Buddha, Štěpán Návrat. Zde si můžete vychutnat jídlo v naprosto intimním prostředí, pouze v maximálním počtu 10 hostů. A hlavní surovina v každém chodu degustace je výhradně od českých dodavatelů.

Hong Kong Karlín

V minimalistické restauraci Hong Kong Karlín objevíte malý kousek Asie, kde si dopřejete gastronomii plnou tradičních chutí, čerstvých surovin a barev. Těšit se můžete na kantonské kachny, křupavý bůček, ale nechybí ani nudlové polévky, saláty a další. Asijské bistro trochu jinak vás bude rozhodně bavit.

Kuchyň

Loni se na poli pražské gastronomie objevil zajímavý koncept restaurace, od všemi známého Ambiente. Kuchyň je restaurace na ideálním místě, s krásným výhledem na Prahu a tradičním českým jídlem. Vše navařené šéfkuchařem Markem Janouchem. Stačí nadzvednout pokličky, přivonět a vybrat si!

Avocado Gang

V Karlíně mají všichni foodies opravdu z čeho vybírat. V loňském roce tu otevřelo také bistro, které nepřipravuje avokádo jen naslano! Avocado Gang nabízí milovaný toust s avokádem, ale také avokádové lívance, avo-burger nebo bábovku. Tomu říkáme odvážné kombinace. Nicméně proč ne? Avokádo chutná skvěle naslano i nasladko!

Public Chilli

Posledním tipem v našem článku je podnik Public Chilli. V samém srdci Prahy podávají asijská jídla v moderním stylu. Chtějí návštěvníkům představit autentické chutě Východu s respektem k tradicím. Jako například bao knedlíčky, rýžové misky nebo nudlové polévky.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty