Tři tipy, které se budou v následujících dvou týdnech rozhodně hodit! Ochutnejte menu plné moravských specialit, zajděte na grilovačku a dobré pivo nebo si nakupte zásoby sladkého ke čtení!
Mixér: nové menu, tip na akci a sladkost ke čtení
Nová Morava
Executive chef Petr Svoreň je mentorem všech Hotelů Akademie. Pod svými křídly má hned 5 provozů. Není divu, že v dálnicovém kruhu Ostrava, Olomouc, Velké Pavlovice, Velké Bílovice a Chocerady je jako doma. Každý den v týdnu tráví na jiném hotelu, tak aby jeho osobní péče byla dokonalá. Nyní všechny restaurace mají jednotné pojítko.
Je jím nové moravské degustační menu, které bude k dostání počátkem srpna a celoročně se sezonními obměnami. Ochutnat můžete váleček z jemného kozího sýra, oříšky, med a briošku, zeleninovou krémovou polévku s pěnou ze zauzeného mléka nebo kachní prsa ve vakuu s hráškovým krupetem. Cena menu je také jednotná ve všech provozech. 5chodové moravské degustační menu stojí 550 korun.
Grilování na Formance s degustačním menu
Bohaté degustační menu připravené zkušeným šéfkuchařem a servírované pod širým nebem, k tomu pivo přímo od zdroje… Není mnoho lepších způsobů, jak si dosyta užít letní večer než na Grilování na Formance přímo v areálu pivovaru Plzeňský Prazdroj. To si můžete vyzkoušet v rámci festivalu Léto v Prazdroji 10. srpna nebo si jej objednat jako soukromou akci – třeba coby nevšední rodinnou oslavu či letní párty pro přátele. V rámci degustačního menu se bude podávat například thajský kuřecí špíz satay v kokosovém mléce a citronové trávě, grilovaný flank steak v chimichurri marinádě, rostbratwurst z Čečkovic a další delikatesy.
Pročti se létem s hromadou dobrot!
Pokud přemýšlíte, jestli vás při čtení oblíbeného autora popadla chuť na čokoládu nebo sušenku, sáhněte po tyčince Milka Oreo. Pod obalem čeká jemná alpská čokoláda a uvnitř spousta smetanové náplně, kterou doplňují kousíčky sušenek Oreo. To je prostě tak, když se sušenka zakutálí do čokolády Milka.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima