Mixér: asijské tapas, letní a energická menu

Chcete znát novinky z vašich oblíbených podniků? Pak je náš dnešní Mixér naprosto ideální! Všechny tři tipy jsou přímo z kuchyně. ;)

Asijské tapas

V Café Buddha Norská v pražských Vršovicích nabízejí nově asijské tapas. Například edamame, chuka wakame, laab kai salad, salon a tuna maki set 16 ks, red curry duck a rýže. Přes donášku Dáme jídlo tento set navíc ochutnáte za zvýhodněnou cenu, a to cíleně přes léto, kdy sezení v parku a na balkonech nesmí chybět. Samozřejmě lze tapas kombinovat a objednat dle chuti. V nabídce jsou třeba také cripsy protein adventure neboli křupavý bourec morušový s dalšími proprietami nebo pra koong, tj. grilované červené krevety na lžičce. Záleží tedy na dané chuti a množství strávníků. Potřebám a přáním se meze nekladou.

Skvostné regionální speciality v Babiččině zahradě

To nejlepší z regionů! Gastronomické poklady českých krajů v kreativním pojetí zkušeného šéfkuchaře Radka Davida budou hlavním magnetem letního menu oblíbené restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích. V klidné a prostorné zahradě, jejíž kouzelná atmosféra je hlavně v létě téměř návyková, bude na hosty čekat spousta pokladů z dob našich babiček a prababiček.

V severních Čechách Radek David našel inspiraci k nečekaně svěžímu a šťavnatému kachnímu kroupetu, které připravuje s bylinkami, kachními játry a marinovanou šalotkou, zatímco v rybníkářském regionu Třeboňska objevil znamenitou kombinaci tamního bramboráku zvaného cmunda, kterou přetransformoval do bramborové placičky, s rybou na kmíně a cuketovými špagetami. Naopak ze samotného srdce Čech – tedy z kouzelné oblasti Českého ráje, pochází dokonalý recept buchtiček se šodó, které jsou oproti běžné klasice „vytuněné“ makovou náplní ochucenou rumovým sirupem.

Alcron plný energie

Restaurace Alcron si v čele s head chefem Jakubem Černým připravila pro své hosty letní novinky, které se od této chvíle vyjímají v degustačním menu. Jsou to nabité pokrmy, plné chutě a slunce. Ceviche ze sumce s Cantaloupe a cukrovým melounem. Zajímavostí je, že ceviche se v Alcronu marinuje v energetickém nápoji Red Bull společně s červeným hroznovým vínem, bezovým sirupem a tabascem. Absolutně plná chuť, která zaujme na první sousto. Další novinkou na menu bude studený předkrm, divoký losos s okurkou, aloe vera a podmáslím. Klasika, která díky týmu restaurace Alcron bude dotažená k dokonalosti. Poslední novinkou je melounové gazpacho. Ideální pokrm na horké letní dny.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů