Kynuté těsto je pro mnoho kuchařek strašák, ale jakmile ho jednou pokoříte, zjistíte, že práce s ním není nic extra složitého. A výsledkem je nadýchané vláčné těsto, do kterého je radost se zakousnout :)

Honzovy makové a tvarohové buchty Zdroj: archiv Gurmet
Kynuté těsto je pro mnoho kuchařek strašák, ale jakmile ho jednou pokoříte, zjistíte, že práce s ním není nic extra složitého. A výsledkem je nadýchané vláčné těsto, do kterého je radost se zakousnout :)
Pravda je, že faktorů k úspěšnému kynutí těsta je spoustu. Kvalita a teplota ingrediencí je zásadní, ovšem říká se, že vliv má i aktuální výška tlaku vzduchu a důležitá je prý i nálada kuchařky :)
Pokud si ovšem chcete doma připravit některý z pokladů české kuchyně, kynutému těstu se nevyhnete. Buchty, koláče, ovocné knedlíky, buchtičky se šodó nebo koblihy – všechny tyto dobroty mají zákad v kynutém těstě.
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living